Greva cadrelor didactice

• publicat la: 19 ianuarie 2022
Greva cadrelor didactice

Un protest al cadrelor didactice are loc astăzi între orele 11 ,00 și 13,00.

Salariaţii din învăţământul preuniversitar membri ai celor două federaţii reprezentantive – Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” intră în grevă de avertisment, potrivit unui comunicat remis de cele două organizaţii sindicale.

Cele două organizaţii sindicale susțin că guvernul a refuzat negocierile cu reprezentanții lor și nu au luat măsuri concrete privind nemulțumirile prezentate.

Sindicatele din învăţământul preuniversitar solicită:

1. acordarea de la începutul anului curent a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învăţământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic);

2.alocarea procentului de 6% din PIB pentru finanţarea educaţiei;

3.adoptarea unei măsuri legislative reparatorii prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul şi plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranşelor de vechime în învăţământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creşteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017.

4.acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr. 153/2017;

5.plata orelor suplimentare pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar şi nedidactic peste timpul normal de muncă;

6.suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare şi nedidactice necesare pentru ca unităţile de învăţământ să îşi desfăşoare activitatea în condiţii cât mai bune.

Lasati un comentariu