Guvernul rușinii naționale! Urmașii românilor expulzați în 1940 nu au aceleași drepturi cu minoritarii din România

• publicat la: 6 ianuarie 2022
Guvernul rușinii naționale! Urmașii românilor expulzați în 1940 nu au aceleași drepturi cu minoritarii din România

În anul 1940, conducerea României abandona românii din Transilvania de Nord în ghearele ocupantului hortyst. Un m(s)inistru român, pe  numele lui Mihail Manoilescu, a renunțat printr-o semnătură la teritoriile românești din Transilvania de Nord mai exact la 43.493 km2, cu o populaţie de 2.667.000 locuitori din care peste 50%  erau români şi doar 37% maghiari.

Guvernul trădător de la acea vreme a abandonat românii din Transilvania de Nord și i-a lăsat pradă atrocităților ocupantului hortyst.

https://www.buletindecarei.ro/2016/08/30-august-1940-dictatul-de-la-viena.html

La 81 de ani distanță, un guvern la fel de antiromânesc format din PSD, PNL și UDMR, inițiază o ordonanță de urgență, 130 din 17 decembrie 2021, prin care doar indemnizațiile urmașilor românilor  sunt  amânate la plată pentru anul 2023. Nu și ale urmașilor minoritarilor, oricum superiori numeric iar sumele sunt  net mai mari.

 

În prag de sărbătoarea  Nașterii Mântuitorului, Crăciunul, alianța PSD-PNL-UDMR aflată la guvernare, a amânat plata indemnizațiilor urmașilor românilor expulzați în 1940 de ocupanții hortyști. Legea 154 adoptată în această vară nu își va produce efectele decât din 2023.

Egalitatea în drepturi nu este aplicată de guvernul trădător CIUCĂ!

SOLICITĂM Guvernului PSD-PNL-UDMR să acorde același respect tuturor cetățenilor români și nu doar minoritarilor!

Am ajuns ca în anul de grație 2022 să cerem drepturi egale cu ale minoritarilor din țară ca pe vremea ocupației străine din Transilvania.

În județul Satu Mare au fost depuse peste 2 mii de dosare de către urmașii românilor expulzați în 1940 dar Casa Județeană de Pensii a dat decizii doar pentru 890 de persoane.

Există dosare depuse în septembrie și octombrie care nu au primit  nicio înștiințare privind acceptul sau respingerea. sunt sate întregi de români expulzați în 1940 unde  nu a sosit nicio decizie a Casei Județene de Pensii iar acum Guvenul antiromânesc amână plata și pentru cei care au beneficiat de deciziile finale.

Acordați drepturi egale urmașilor românilor expulzați cu cele ale urmașilor deportaților minoritari!

Daniela Ciută,

președinte filiala Carei  Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940

 

Lasati un comentariu