Jandarmii sătmăreni, la ora bilanțului

• publicat la: 26 ianuarie 2022
Jandarmii sătmăreni, la ora bilanțului

Astăzi, 26 ianuarie a.c., la sediul unității, a avut loc şedinţa de Evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare în anul 2021.

Activitatea s-a desfăşurat în cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare, în sistem videoconferință cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. În sala de ședințe a unității au participat, alături de comanda inspectoratului, prefectul județului Satu Mare, domnul Tamas ALTFATTER, și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Satu Mare.

Din partea conducerii Jandarmeriei Române a fost prezent în videoconferință domnul  colonel Leontin MITU – Directorul Direcției Ordine și Siguranță Publică.

Inspectorul șef, domnul colonel Ovidiu – Adrian POPA, a prezentat raportul sinteză al Evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul inspectoratului, rezultatele obținute în anul 2021, iar la final, obiectivele, sarcinile și atribuțiile, precum și prioritățile pentru anul 2022.

”Anul 2021 a impus adaptarea misiunilor și a eforturilor instituționale, în funcție de măsurile stabilite ca răspuns la amenințările de ordin epidemiologic în perioada de prelungire succesivă a stării de alertă, iar activitatea desfășurată a urmărit îndeplinirea obiectivelor planificate, executarea cu responsabilitate a misiunilor și atribuțiilor specifice, inclusiv adoptarea unor măsuri instituționale pentru gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19.

La nivelul județului Satu Mare, în perioada de referinţă, nu au fost evenimente care să tulbure grav ordinea şi liniştea publică şi să impună intervenţia pentru restabilirea acesteia. Măsurile luate şi contactele permanente cu organizatorii adunărilor publice, au creat posibilitatea dezamorsării unor situaţii tensionate şi prevenirea degenerării acestora în acţiuni turbulente”.

În cifre, rezultatele misiunilor jandarmilor sătmăreni pot fi prezentate astfel:

Pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, în perioada analizată, au fost constatate 281 fapte de natură penală, din care 5 constatate cu ocazia misiunilor proprii şi 276 în comun cu poliţia, fiind identificaţi 222 de  autori.

Activităţile specifice desfăşurate pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, s-au concretizat în aplicarea unui număr de 5 076 sancţiuni în valoare de 760 400 lei.

            Pe linia cooperării interinstituționale, efectivele unității au participat la un număr de 1033 de misiuni în cooperare cu instituţiile partenere.

În ceea ce privește activitatea de accesare a fondurilor externe nerambursabile, la nivelul unității în anul 2021 s-a finalizat implementarea proiectului „Improved cross-border security- Securitate transfrontalieră îmbunătățită” cu finanţare prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020”.

La finalul întâlnirii, domnul colonel Ovidiu – Adrian POPA a declarat: „În spatele acțiunilor, al rezultatelor și al cifrelor stau oamenii dedicați profesiei, care au făcut faţă cu succes misiunilor încredințate și care au răspuns cu promptitudine şi profesionalism diverselor provocări apărute, cărora le mulțumesc pentru atingerea tuturor obiectivelor!

Noi vom rămâne, în continuare, vigilenți și pregătiți să oferim sprijin comunității!”

Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!

Lasati un comentariu