Măsuri de ordine publică la Bobotează în județul Satu Mare

• publicat la: 5 ianuarie 2022
Măsuri de ordine publică la Bobotează în județul Satu Mare

Joi, 06 ianuarie a.c., la nivelul județului Satu Mare vor avea loc mai multe manifestări religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza).

Jandarmii Sătmăreni, alături de efective ale Poliției, vor acționa în zona lăcașelor de cult, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru respectarea măsurilor sanitare în vigoare cu scopul de a preveni și combate efectele pandemiei de Covid-19.

Pentru buna desfășurare a manifestării religioase, facem următoarele recomandări: respectarea indicațiilor forțelor de ordine; evitarea conflictelor spontane și a incidentelor; responsabilitate și evitarea aglomerației de persoane; purtarea de către toți participanții a măștii de protecție, care să acopere nasul și gura; respectarea distanțării fizice față de ceilalți participanți; dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară slujba; aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2.

Recomandăm cetățenilor să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete etc.) și a celor de valoare precum și evitarea oricăror conflicte.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetățenii se pot adresa direct jandarmilor sau polițiștilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 

Lasati un comentariu