PeSeDeul sătmărean iese la vânatul mare

• publicat la: 7 ianuarie 2022
PeSeDeul sătmărean iese la vânatul mare

În timp ce liberalii portocalii înroșesc  rețelele de telefonie pentru a convinge auriștii  să renunțe la calitatea de membru, pesediștii au arvunit deja locul pentru petrecerea de după partida de vânătoare din pădurea de pe dealurile săcășene.

Pentru că….mare supărare mare, în PSD Satu Mare! (nici n-am vrut să căutăm altă rimă). Nea Mirciulică a constatat cu infinită mâhnire că guvernul nu l-a proțăpit nici de data asta, în fruntea Prefecturii. Nervos, a vrut să le scrie la șefii lui vreo două voarbe dar s-a oprit la timp, știți voi cum e cu scrisul, cine știe ce or înțăleje aceia… Așa că a pus la punct, un plan de bătaie mai eficient, și a invitat pe sfârșitul acesta de săptămână tătă floarea pesedistă de la Bucale să vină să-și relaxeze mușchii de la creier, la o partidă de vânătoare, undeva în zona Tășnadului. Preacurata delegație va veni în zbor, nu cu cârdul, ci cu un avion privat. Dacă iudemereul trimite un vicepremier la alejerile din Sătmar pe banii cetățenilor de ce nu poate și gruparea roșie?

Govîrlache vrea să vâneze și el postul de prefect, promis cam în dorul lelii de prietenii săi din capitală, că doară acesta e scopul vizitei vânătorești. Va fi masă, va fi veselie, vor fi glume de pe vremea stabilimentului ”La Mircea”, băutura va curge gârlă, potolul la discreție, plus celelalte, dar să nu uităm și de cadourile care deja sunt pregătite cu grijă, pentru fiecare mahăr pesedist. Cârtitorii să să ducă la dracu’, ca pe vremuri preotesele leneșe, care nu prestau cu toată râvna pentru raiul pesedist, dar aici e o chestie serioasă, un chiolhan cu scurgere de pălinci și ungere de prefect, că bine zice zicala sfântă din bătrâni: râdem, glumim, dar de Prefectură nu ne batem joc!

Amu’ om vedea ce a ieși din vânătoare asta, că-s vremuri grele, bani puțini și e cam secetă în zona roșie. Că mult a mai suferit și bietul Ghovor ce s-a făcut Covor în față la iudemereu, a luptat, a taxat, fondă roșie și-a legat și iată că a sosit vremea răsplății. Normal, delegația superioară de partid și de stat…degeaba, se află – oficial – la vânătoare de omicroni, că nu mai încap virușii roșii de atâția cocovizi și trebe eradicați.

Apăi, să fie într-un ceas…bum- bum, să margă acasă tăți mulțumiți, ghiftuiți și cadorisiți, să pună mâna ciolacul pă pix și să semneze mintenaș, numirea aia dubașă. Și apoi o să se încingă danțul, să vedeți numa’! Că doară n-o să rămână toate astea, niște simple povești vânătorești!

Anu’ Nou cu sănătate că-i mai bună decât toate!

Să hiți iubiți măi drajilor!

Un creștin veselos

Lasati un comentariu