Școala online și gradul de ocupare al paturilor din spitale

• publicat la: 14 ianuarie 2022
Școala online și gradul de ocupare al paturilor din spitale

Când crezi că le-ai auzit pe toate din partea băieților de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) te trezești că imaginația lor mai produce…efecte.

Cică  grădinițele, școlile și liceele vor face ore față în față în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19. O propunere care îi reprezintă perfect pe cei din CNSU. Nu vă chinuiți să aflați ce relevanță poate avea  numărul de paturi ocupate  de pacienții virusați cu frecventarea cursurilor de elevi sau preșcolari cu prezență fixică sau online.

S-a uitat până și de rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ care nu mai apare în hotărârea CNSU drept criteriu pentru modul de funcționare a acestora.

Scenariile propuse de CNSU pentru desfășurarea cursurilor sunt următoarele:

– desfășurarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%

– desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%

– reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean

Tot CNSU propune ca direcțiile de sănătate publică să prezinte săptămânal pe site-urile proprii rata de ocupare a paturilor, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”, având ca zi de referință ziua de joi.

„Școala temeinică nu se poate face la distanță, prin intermediul aparatelor”, a spus acad. Ioan Aurel Pop. Chiar dacă avem mijloacele tehnice pentru a continua procesul educațional de la distanță pentru o perioadă, acestea nu trebuie să înlocuiască ceea ce este educația de milenii. „Viața omenească, cu pandemie sau fără pandemie, nu se poate desfășura în afara școlii, a universității”, a afirmat Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Academicianul a evocat ciuma care a lovit în 1586 universitatea clujeană. După pauza impusă de aceasta, cursurile instituției au continuat la fel ca înainte: „Ideea școlii superioare a rămas neștirbită, n-a fost forță pe lumea aceasta ca să o oprească definitiv”, a spus fostul rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. O fi auzit cineva din CNSU de Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop?

Lasati un comentariu