Școli careiene care au aplicat pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Vor primi granturi de până la 200.000 euro/școală

• publicat la: 30 ianuarie 2022
Școli careiene care au aplicat pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Vor primi granturi de până la 200.000 euro/școală

Potrivit edupedu.ro, doar 2.500 dintre unitățile de învățământ care au aplicat pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar vor primi bani.

Până la finalul lunii martie 2022, într-o primă etapă, 750 de unități de învățământ din lista finală vor beneficia de finanțare. Fiecare școală aprobată de minister va primi cel mult 200.000 de euro, bani europeni prin PNRR, prin care să dezvolte programe de reducere a abandonului școlar.

La nivel național, aproape 3.500 de școli și licee au aplicat pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

Până la finalul lunii martie 2022, într-o primă etapă, 750 de unități de învățământ din lista finală vor beneficia de finanțare. Fiecare școală eligibilă va primi cel mult 200.000 euro, bani europeni prin PNRR, prin care să dezvolte programe de reducere a abandonului școlar.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar inițiat de Ministerul Educației – face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă ”România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabilă.

Școlile și liceele din țară cu un procent ridicat de risc de abandon școlar s-au putut înscrie Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar până joi, 27 ianuarie.

S-au depus 3.857 de cereri (dintre acestea, 332 au fost înregistrări duplicate, iar 6 – înregistrări fictive). Alte 30 de cereri au fost neeligibile (27 de unități de invățământ fără nivel gimnazial, un palat al copiilor și două unități de învățământ private). Prin urmare au fost 3.489 de intenții de participare valide.

În vederea stabilirii listei finale a unităților de învățământ eligibile, inspectoratele școlare județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București verifică la ora actuală corectitudinea datelor transmise.

Din municipiul Carei au depus cereri și au răspuns invitației de participare un număr de 4 unități de învățământ: Liceul Teoretic, Școala Gimnazială nr.1, Liceul romano-catolic Calasantius și Școala  ,,Vasile Lucaciu,,.

Rata abandonului școlar este diferența dintre numărul elevilor înscriși la începutul anului școlar și cel al elevilor aflați în evidență la sfârșitul aceluiași an școlar, exprimată ca raport procentual fata de numărul elevilor înscriși la începutul anului, potrivit Institutului Național de Statistică.

Lasati un comentariu