Tone de deșeuri oprite să intre în țară pe la Petea

• publicat la: 30 ianuarie 2022
Tone de deșeuri oprite să intre  în țară pe la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 3.500 kilograme de deșeuri, constând  în haine second hand, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

În data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar cu semiremorcă, marca Man, condus de un cetăţean român.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din județul Vâlcea.

În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu 3.500 kg haine ce reprezintăde fapt deşeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege.

A fost solicitat sprijinul specializat al reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât sunt considerate deșeuri.

În acest caz autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate.

Lasati un comentariu