Un municipiu cu 2 steme. Se întâmplă la Carei

• publicat la: 21 ianuarie 2022
Un municipiu cu 2 steme. Se întâmplă la Carei

În Republica de la Carei legile sunt  valabile doar pentru cei care nu fac parte din grupul de interese care conduce cu mână de fier  orașul.

Dacă are loc un accident de muncă mortal la o societate oarecare, fără susținere politică, se aplică imediat legea în vigoare și curg comunicatele despre eveniment. Când e vorba de un accident de muncă la o societate abonată la lucrările din județ, cu totul alta este abordarea. Adică batista pe țambal.

Careienii depun flori și aprind lumânări la locul accidentului de muncă mortal din centrul orașului

La fel se petrece și în cazul Primăriei Carei cu conducere exclusiv UDMR. Brațul legii nu ajunge pe granița de nord-vest  mai ales când UDMR face parte din coaliția de guvernare.

Pe site-ul oficial al UATM Carei apare o stemă falsă a municipiului Carei la secțiunea ,,Plăți online,,.

Stema falsă promovată nu conține niciun simbol românesc .

Stema reală este cea care apare pe pagina de deschidere a site-ului www.municipiulcarei.ro.

După cum vedeți,  pe stema oficială a orașului apare  Monumentul Ostașului Român, cel mai reprezentativ monument de for public din creația maestrului român băimărean, Gheza Vida. Se pare că simbolul românesc deranjează conducerea exclusiv UDMR a primăriei Carei care folosește la anumite secțiuni o cu totul altă stemă pentru oraș.

Instituția prefectului Satu Mare, reprezentantul guvernului în teritoriu, tace mâlc, mai ales că în funcția de director de cancelarie a fost numit fiul primarului UDMR din Carei. Politica dusă de UDMR nu diferă cu nimic de a partidelor românești din coaliție.

Alergia la orice simbol românesc  a administrației Kovacs-Keizer-Beko a scăpat de sub control la Carei. Aceasta găsește mereu câte o portiță de a posta doar simbolistică maghiară în municipiul unde trăiesc de sute de ani români și maghiari. Până și Sala Festivă din incinta clădirii Primăriei Carei este pictată doar cu simbolistică maghiară în totală sfidare față de comunitatea românească  iar de pe fațada clădirii Primăriei au fost date jos plăcile cu însemnele statale românești.

Niciun politician sătmărean, niciun partid, niciun parlamentar sătmărean nu are curajul de a demasca antiromânismul conducerii Primăriei Carei, folosirea unei steme false, ascunderea Achizițiilor Publice sau a comisiilor de concurs, lipsa  oricărui program de audiențe cu localnicii plătitori de impozite, etc.

Primăria Carei din România folosește la ora actuală 2 steme distincte fără ca cei abilitați să ia măsurile de rigoare.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu