Buletin de Carei reclamat de o fundație din Harghita pentru că a cerut inscripții și în limba română pe poarta unui cimitir

• publicat la: 3 februarie 2022
Buletin de Carei reclamat de o fundație din Harghita pentru că a cerut inscripții și în limba română pe poarta unui cimitir

În ROMÂNIA, poți fi reclamat și să ajungi în instanță dacă soliciți anunțuri și în limba română pe poarta unui cimitir aflat în granițele țării. 

O fundație din județul Harghita nu vede cu ochi buni înscrisuri în limba română la o intrare din cimitrul central din Carei și ne reclamă la CNCD nu doar pentru articolul publicat ci și pentru comentariile cititorilor. În reclamație se spune că ,,avem de-a face cu o acțiune premeditată de instigare, nu cu vreo eroare,,. Decizia CNCD nu confirmă acuzele fundației din Harghita. Așa că fundația Szekler Monitor cheamă în instanță, la Curtea de Apel Tg Mureș și CNCD condus de Asztalos Csaba și Buletin de Carei.

La data de 26 ianuarie 2021 am semnalat faptul că la intrarea de pe strada Tireamului în cimitirul central nu există placă cu anunț și în limba română, limba oficială a țării unde se află și acest cimitir. Am specificat faptul că în Carei trăiesc și români așa că în mod normal, în baza respectului reciproc și a bunei conviețuiri ar trebui să existe și o placă cu înscrisuri în limba română.

Niciun careian nu a contestat solicitarea Buletin de Carei de amplasare a anunțurilor  și în limba română dar s-a găsit procesomanul de serviciu din Harghita să facă reclamație la CNCD( Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) pe motiv că am fi incitat la ură.

Trăiesc și români la Carei. Vrem plăci cu înscrisuri și în limba română

Toate bune  și frumoase doar că acuzațiile trebuiau și dovedite. Fapt de care nu a fost în stare cel care reprezintă Fundația Szekler Monitor din Gheorghieni, județul Harghita, județul care s-a făcut cunoscut pe plan internațional cu scandalul legat de angajarea a doi cetățeni din Sri Lanka.

Pentru cei care nu locuiesc în Carei, specificăm că acea intrare din cimitirul central duce  la ansamblul mormintelor de eroi români căzuți în luptele pentru eliberarea orașului Carei în 25 octombrie 1944. În orice loc civilizat, în orice țară democratică se folosește limba oficială în locurile de utilitate publică.

Să nu mai aducem în discuție că cimitrul are locuri de veci atât pentru români cât și pentru maghiari deci …de ce și pe cine ar deranja  o placă cu informații în limba română?

În consecință, după analizarea documentelor transmise CNCD de Buletin de Carei și după analizarea acestora, CNCD a decis că ,,faptele se încadrează în limitele libertății de exprimare,,.

Fundația Szekler Monitor din județul Harghita s-a remarcat prin numeroase comentarii postate pe site-ul și pe pagina Buletin de Carei prin care încerca să tulbure și să influențeze relațiile sociale.

Pentru conformitate, aducem la cunoștința lui Arus Zsolt că Buletin de Carei nu se află în proprietatea familiei Ciută ci doar a unei singure persoane. Ilie Ciută nu a fost niciodată acționar la societatea Diverti Media SRL Carei. Să faci o reclamație  în care să oferi date false spune  multe despre autor, despre intențiile acestuia.

Tot această fundație l-a reclamat pe medicul Mihai Tîrnoveanu pentru că la o manifestare publică a citat din Mihai Eminescu, poetul nostru național, ale cărui opere nu sunt  interzise de lege.

Buletin de Carei

comentarii

de LEONTIN COSTIN la 4 februarie 2022 - 19:53

Fain mai guvernanti de paie ce sunteti,noi romanii sa cersim inscrisuri in limba oficiala a tarii.RUSINE INCAPABILILOR ,ne faceti de ras in fata lumii.Niste cacaciosi de secui isi permit sa ne terfeleasca la noi in tara ?Voi ,institutiile statului care marsaluiti pentru salarii mai mari ,ce dracu faceti si pentru ce solicitati salarii mai mari ,pentru ca dormiti in hainele platite de noi ?Neam de lasi ce sunteti !

Raspunsuri

Lasati un comentariu