Careienii din blocul afectat de explozie au dat declarații la Poliție. O familie de ucraineni a scăpat ca prin minune de efectele exploziei

• publicat la: 28 februarie 2022
Careienii din blocul afectat de explozie au dat declarații la Poliție. O familie de ucraineni a scăpat ca prin minune de efectele exploziei

Duminică, 27 februarie 2022, la Carei a avut loc o explozie în urma acumulării de gaze într-un apartament dintr-un bloc din centrul orașului. Un ochi de aragaz a fost uitat aprins peste noapte, flacăra s-a stins iar gazul a invadat spațiul închis. A fost nevoie de o mică scânteie pentru a se dezlănțui coșmarul. Au fost distruse 16 apartamente, a fost afectată structura de rezistență a blocului iar 3 persoane sunt  în stare gravă la ora actuală.

La câteva ore după explozie, locatarii care erau în stare bună de sănătate, au fost  invitați la Poliție pentru a da declarații și pentru a menționa ce pagube au. Doar că bieții oameni erau încă sub stare de șoc, nu au putut să urce  în apartamentele lor pentru a putea evalua pagubele. În urma deflagrației au fost afectate țevile de apă, curgea apă de peste tot afirmau locatarii. Domnul Ghiță a fost inspirat  și a coborât de îndată în beciul blocului pentru a închide robinetul de apă central.

Explozia a scos ușile de balamale, a spart geamuri și a spulberat pereți. Jos, pe caldarâm, se puteau vedea urmele deflagrației. Mașini distruse, magazine cu geamuri sparte.

GALERIE FOTO

A fost afectat și hotelul L Art din vecinătate. Într-unul din apartamentele dinspre blocul unde a avut loc explozia trebuia să fie cazată o familie de ucraineni cu un copil minor. Norocul lor a fost că pătuțul copilului nu a avut loc acolo și au dormit în alt apartament. În apartamentul primit inițial, s-a spulberat pur si simplu peretele exterior dinspre bloc. Ucrainenii au părăsit de îndată hotelul, bucuroși că au scăpat cu viață din noua încercare la care i-a supus viața.

Cei afectați de explozie au ales să meargă peste noapte la rude, la cunoștințe, la prieteni. Nimeni nu a dorit să se cazeze la internatul Liceului Tehnologic oferit de către Primăria Carei.

Accesul în blocul afectat de explozie se face doar cu însoțitor din partea celor care se ocupă acum cu degajarea  molozului din interior. La etajele 3 și 4 nu se poate urca.

Imediat după explozie a sosit la fața  locului Prefectul Roca care a coordonat operațiunile de salvare. Protecția Civilă finanțată de Primăria Carei nu a fost de găsit.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu