Cetățean maghiar prins la vama Halmeu cu țigări de contrabandă

• publicat la: 22 februarie 2022
Cetățean maghiar prins la vama Halmeu cu țigări de contrabandă

Ieri, 21 februarie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un cetăţean maghiar în vârstă de 43 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Ungaria.

În baza analizei de risc, echipa comună, formată din polițiști de frontieră şi lucrători vamali ai Biroului Vamal Halmeu din PTF Halmeu, a efectuat un control amănunțit asupra maşinii, persoanei, bagajelor și documentelor.

Drept urmare, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în plafoniera şi în bara din spate a autoturismului, cantitatea de 760 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 3.420 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 6.000 lei. Totodată, maşina a fost reţinută până la plata amenzii.

Tot ieri, 21 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 22.40, poliţiştii de frontieră au depistat pe direcția localității Câmpulung la Tisa, județul Maramureș, un autoturism abandonat, care era deschis, iar în interiorul acestuia au fost descoperiți mai mulți saci care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

S-a luat măsura transportării mijlocului de transport, înmatriculat în România, încărcat cu țigări la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii sacilor cu țigări, s-a constatat că aceștia conțin 1.250 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 14.600 lei.

Întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării, iar în continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasati un comentariu