Concurs de recitări la Carei cu ocazia Zilei Limbii Materne

• publicat la: 10 februarie 2022
Concurs de recitări la Carei cu ocazia Zilei Limbii Materne

Centrul Cultural Carei, cu sprijinul Direcţiei de Cultură și Sport Carei, organizează cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, cea de-a zecea ediție a concursului de recitări în limbile română, maghiară și germană.

Din cauza condițiilor actuale de sănătate publică, organizatorii au decis mutarea concursului în mediul online. Nu este nevoie de înscriere prealabilă, orice elev poate trimite pe adresa de e-mail culturacarei@yahoo.com o filmare în care recită o singură poezie sau interpreteză un fragment dintr-o operă literară, la alegere (traduceri din cele trei limbi ale concursului, alta decât limba maternă). Elevii care vor citi vor fi depunctați!

Pot participa elevi de pretutindeni, nu numai din municipiul Carei. Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII. Odată cu înregistrările video vă rugăm să ne transmiteți următoarele: numele elevului, instituția școlară, clasa, titlul poeziei, cadrul didactic coordonator și categoria la care participă. Filmările care nu vor fi însoțite de aceste detalii nu vor intra în concurs!

 

Concursul se va desfăşura pe trei secțiuni:

  1. Secția română: vor fi recitate în limba română poezii/texte aparținând unor autori maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)
  2. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii/texte aparținând unor autori români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară)
  3. Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii/texte aparținând unor autori români sau maghiari, traduse în limba germană (de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană)

Termenul limită de înscriere este joi, 24 februarie 2022, ora 15.00. Materialele sosite ulterior nu vor intra în concurs! Toate înregistrările primite vor fi postate pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Carei, iar concurentul a cărei filmare va strânge cele mai multe aprecieri, până luni, 28 februarie 2022 va primi premiul de popularitate.

În urma jurizării, rezultatele vor fi anunțate marți, 1 martie 2022, pe adresa de Facebook a Centrului Cultural Carei și în presa locală. Premiile, la fel ca în anii precedenţi, vor consta în diplome și cărţi. Acestea pot fi ridicate de la biroul Centrului Cultural Carei, începând de joi, 3 martie 2022. Premiile câștigătorilor din alte localități vor fi expediate prin Poșta Română, la adresa indicată.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon 0261-865-006 sau  0742-021-668 Persoană de contact: Geta Vandici.

Lasati un comentariu