Contrabandă cu țigări la Halmeu. Captură de 5 mii pachete

• publicat la: 18 februarie 2022
Contrabandă cu țigări la Halmeu. Captură de 5 mii pachete

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Halmeu au descoperit, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, 5.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare aproximativ 58.000 lei.

În data de 16 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu – ITPF Sighetu Marmaţiei – s-a desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat a observat, folosind tehnica de vedere pe timp de noapte, pe direcția localității Dabolţ, un grup de patru persoane aflat pe un teren agricol. În momentul în care poliţiştii de frontieră s-au apropiat, persoanele au fugit spre teritoriul statului vecin, trecând frontiera în Ucraina.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu luarea unor măsuri de cercetare și verificare a zonei.

Ulterior, colegii noştri au descoperit, ascunse în vegetaţie, pe marginea unui canal de drenaj, mai multe colete învelite în folie. Acestea au fost transportate la sediul instituţiei unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări, de provenienţă extracomunitară.

Marfa, în valoare de 58.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Lasati un comentariu