Grevă anunțată la Prefectura Satu Mare

• publicat la: 9 februarie 2022
Grevă anunțată la Prefectura Satu Mare

Angajaţii din zeci de prefecturi din România fac grevă din cauza salariilor prea mici deşi bugetarii au printre cele mai mari salarii din ţară.

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, reprezentând prefecturile din 33 de județe ale țării, declară grevă de avertisment pentru data de 10 februarie, între orele 10 şi 11.

La această acţiune se preconizează că vor participa 1.500 de angajaţi, printre aceştia urmând să se numere şi cei ai Prefecturii Satu Mare.

“Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția pefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”, se arată într-un comunicat al Sindicatului ,,Egalitatea”.

Sugerăm Sindicatului Egalitatea, care face referire  la interesele statului, să ia la cunoștință că prefectul de Satu Mare folosește pe pagina sa denumirea în limba maghiară pentru județul nostru iar din biroul său din incinta instituției guvernamentale lipsește cu desăvârșire steagul tricolor al României, țara al cărei demnitar este.

Buletin de Carei

comentarii

de MIRON la 10 februarie 2022 - 08:42

daca nu le place acolo , sa-si dea demisiile si sa vina sa lucreze la privat . sau sa devina antreprenori si sa dea salarii mari angajatilor .

Lasati un comentariu