Ministerul Muncii și Nesolidarității sociale

• publicat la: 7 februarie 2022
Ministerul Muncii și Nesolidarității sociale

Germania și Danemarca sunt  țările care solicită sute de români ca forță de muncă. Pe ultimul loc la solicitări sunt Elveția  și Malta. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale din România trimite constant, prin agențiile sale de ocupare a forței de muncă, comunicate privind sutele de locuri de muncă vacante din spațiul european, net superioare numeric celor oferite în România.

După ce a discriminat și umilit urmașii românilor expulzați în 1940, prin adoptarea OUG 130, art.XL, Ministerul Muncii oferă românilor sute de locuri de muncă înafara țării de parcă ar vrea să scape de  noi nu să asigure aici condiții optime pentru ca cetățeanul român să muncească acasă la el. În România se distrug fabrici pe motiv că ar fi bune  numai la fier vechi dar aceleași fabrici sunt ajutate de statele țărilor europene  unde funcționează. În România s-a închis combinatul de creștere a porcilor de la Beregsău, jud.timiș dar s-a deschis unul similar la 100 de km peste graniță, în țara vecină. În România, țară cu tradiție la prelucrarea produselor petroliere, se distrug cu bună știință rafinăriile pentru ca să aducem din import  produse.

În România, țară cu pământuri roditoare, nu mai este susținută producția de sfeclă de zahăr, salba de fabrici de zahăr a ajuns să fie vândută la fier vechi pentru ca acum să importăm zahăr de la țările care nu aveau producție de sfeclă de zahăr similară terenurilor românești. Ministrul Muncii nu cere tăietori de carne pentru România ci doar pentru țări dinafara granițelor noastre pentru că la noi se favorizează importul de carne și nu producția autohtonă.

După distrugerea industriei românești, refuzul de a asigura legături rutiere sau aeriene între toate regiunile românești, după distrugerea gospodăriilor țărănești și a micilor producători, a șeptelului de animale, guvernanții alianței PSD-PNL-UDMR vor să determine românii să emigreze. Adică neasigurându-le condiții decente de trai și muncă în țară îi obligă mascat la a părăsi țara!

Am ajuns chiar ca să permitem fabricilor deținute de companii multinaționale să își facă anunțurile de recrutare de forță de muncă românească doar în limbi străine, DELOC în limba română. Cică așa se verifică cunoștințele de limbi străine ale candidaților. Pe cele de  limbă română nu le verifică nimeni? Poate posturile sunt cu dedicație, pentru neromâni.

Întâmplător sau nu sunt, țările cu cele mai mari solicitări de forță de muncă românească sunt cele unde copiii românilor sunt luați de lângă părinții lor sub diferite motive. Ultimul caz e cel din Danemarca dar  încă e prea puțin cunoscut cazul familiei Furdui din Germania. Petru şi Camelia Furdui, o familie de români din Germania, se chinuie de la sfârşitul lunii aprilie 2021 să îşi recupereze cei şapte copii cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi 16 ani, preluați din familie de Protecţia Copilului din Germania.

Pentru a fi credibil, ministrul Muncii trebuie să completeze denumirea ministerului cu particula ,,re,, adică să fie numit Ministerul Muncii și Nesolidarității Sociale.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu