Protecția Civilă Carei a comunicat date eronate despre locația adăposturilor de protecție civilă

• publicat la: 10 februarie 2022
Protecția Civilă Carei a comunicat date eronate despre locația adăposturilor de protecție civilă

Protecția Civilă din Primăria Carei este un loc cald numai bun de tăiat frunză la câini pe bani publici adică pe banii careienilor. Așa se face că informațiile despre locația adăposturilor de protecție civilă au fost comunicate eronat la IGSU. De aici inadvertențele  între locațiile apărute pentru municipiul Carei în lista oficială publicată de IGSU și situația din teren. E drept că nimeni nu a mai verificat informațiile transmise de șmecherii de la Protecția Civilă Carei. Președintele comitetului local pentru situații de urgență este primarul evazionist Kovacs iar vicepreședinte este maistrul Keizer Ludovic. Directori de școli și instituții fac parte din acest comitet dar nimeni nu a fost interesat de a se asigura instruirea și informarea populației despre accederea în adăposturile de protecție civilă.

În loc  ca cei de la compartimentul de Protecție Civilă să fie preocupați de instruirea localnicilor  pentru situații extreme, de atacuri aeriene de exemplu, cei plătiți din banul careianului sunt  mai atrași de distracția pe rețele sociale fapt ce reiese din postările de pe pagina Protecția Civilă Carei. Situația din acest compartiment este una cel puțin curioasă: există un angajat în persoana fostului viceprimar din Căpleni dar există și un contract cu un PFA pentru același obiect de activitate.

Nimeni nu a mai făcut o acțiune de pregătire a populației în caz de calamitate sau  atac aerian, nimeni nu a făcut publică locația adăposturilor de protecție civilă din Carei! 

Legea 481 spune că  măsurile organizatorice și de pregătire pe linia protecției civile au caracter permanent! Cei care cunosc limba română pot citi și înțelege legea dar se presupune că cei angajați în administrația Kovacs-Keizer stăpânesc limba română. De aici nedumerirea nepunerii ei în practică. Cerem prea mult dacă întrebăm ce se cunoaște despre Ordinul 1352/2006, privind Metodologia de organizare, asigurare a activităţilor de evacuare a persoanelor, bunurilor, documentelor şi materialelor care conţin informaţii clasificate, în situaţii de conflict armat?

Conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei își bate joc și în această privință de careieni ceea ce denotă că interesul lor nu are nimic comun cu binele comunității.

Protecţia Civilă Carei din cadrul Primăriei Carei

După alegerile locale din 27 septembrie 2020, fostul viceprimar din Căpleni (comună ce apare menționată pe Harta Carei deși nu face parte din UAT Carei) și-a găsit loc  de muncă la Primăria Carei. Cu 7,4 la proba scrisă, acesta a fost încadrat la Protecția civilă din cadrul Primăriei Carei.

Fostul viceprimar din Căpleni a trecut de proba scrisă pentru un post la Primăria Carei

Potrivit ultimelor informații, adăpostul de pe strada Rakoczi Ferenc a fost ,,confundat,, cu cel  de pe strada Kolcsey Ferenc atunci când a transmis  informația la ISU. Adăpostul de protecție civilă de pe strada Kolcsey se află în subsolul Parchetului de  pe lângă Judecătoria Carei și Cărțile Funciare.

Nici în listele IGSU nu mai putem avea încredere. La Carei nu corespunde una din locațiile adăpostului de protecție civilă

Buletin de Carei

Lasati un comentariu