VIDEO. Acțiuni de ajutorare a refugiaților ucraineni în vama Urziceni

• publicat la: 26 februarie 2022
VIDEO. Acțiuni de ajutorare a refugiaților ucraineni în vama Urziceni

Vama Urziceni de lângă Carei a fost asaltată azi de numeroase mașini venite din Ucraina pentru a lua calea occidentului. Fețe triste, speriate, așteptau să le vină rândul la controlul vamal. Cozile au durat ore în șir. Majoritatea ucrainenilor erau femei și copii minori. În ajutorul lor au sosit Asociațiile Eliezer și O Masă Caldă din Satu Mare.

Potrivit celor declarate de Varga Anton, președintele Asociației Eliezer, mobilizarea membrilor a fost necondiționată, pentru a veni în sprijinul celor care și-au părăsit locuințele pentru a-și salva viețile. Situația din Ucraina este binecunsocută deja tuturor.

Varga Anton a menționat că au fost nevoiți să facă rost și de lapte praf și apă caldă pentru prepararea lui având în vedere vârsta copiilor refugiați. Niciun efort nu a fost precupețit pentru a asigura celor refugiați cele necesare.

În această seară s-au servit ucrainenilor ceai cald, sandvișuri dar și un mic desert. Felicitări celor care s-au implicat în acțiunea caritabilă, de ajutorare a celor aflați în nevoi.

Cele două asociații au anunțat că duminică, se vor întoarce din nou la vama Urziceni pentru a le servi celor care stau în așteptare câte  o ciorbă caldă și câteva gustări.

Cei care doresc  să ajute sau să contribuie cu alimente pot contacta reprezentanții celor două asociații sau pot vira în contul :

Donatii pentru SATU MARE: RO51BTRLRONCRT0292723302

.

.
.

.
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu