A treia Dezbatere publică de la Primăria Carei. Pentru 91 fișe de proiecte

• publicat la: 30 martie 2022
A treia Dezbatere publică de la Primăria Carei. Pentru 91 fișe de proiecte

Cea de-a treia Dezbatere Publică de la Primăria Carei din această săptămână s-a desfășurat doar în prezența angajaților și a societății ce elaborează Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Carei. Firma de consultanță Agenda Setting din Satu Mare a fost desemnată pentru a se ocupa de întocmirea proiectului și a fost reprezentată azi de către Dezso Iuliana, director executiv și Csengeri Zsolt, director program.

Documentul „STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ A MUNICIPIULUI CAREI. 2021 – 2027” a fost elaborat în cadrul proiectului „Planificare strategică și accesibilizare a serviciilor oferite de
administrația locală în municipiul Carei”, cod SIPOCA/MySMIS 845/135769, finanțat prin Programul
Operațional Capacitate Administrativă, și implementat de Municipiul Carei, în perioada aprilie 2021–
martie 2022.

În prima parte a dezbaterii de azi a avut loc o prezentare urmată de indicații pentru cei ce fac parte din compartimentul Proiecte-Dezvoltare.  Dezso Iuliana, directorul executiv al Agenda Setting din Satu Mare a avansat cifra de 27 de mii de locuitori ca posibilitate pentru municipiul Carei în anul 2027 prin abordarea de politici de creștere demografică, altele decât sporul pe cale naturală.

Exemplul oferit a fost cel al comunei Ciugud din județul Alba. Potrivit sociologului Dezso Iuliana, societatea Polipol ar fi interesată de aducerea de forță de muncă din Sri Lanka.

Sumele propuse pentru cele 91 de proiecte ce fac parte din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Carei sunt de-a dreptul fabuloase …40 de mii de euro pentru un Studiu de Fezabilitate, 60 de mii de euro pentru un proiect tehnic și 20 de milioane de euro doar pentru ,,regenerare urbană,, a unui cartier de locuințe.

Persoana desemnată pentru comunicare la acest proiect este consiliera personală a primarului, Lang Gyopar, dar nu a avut nicio intervenție.

Proiectul poate fi accesat la următoarele link uri:

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/1.%20SIDU%20CAREI-Versiunea-17-03-2022_CONSULTARE%20PUBLICA-1-150.pdf

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/1.%20SIDU%20CAREI-Versiunea-17-03-2022_CONSULTARE%20PUBLICA-151-355.pdf

Așa cum semnalam la data de 21 martie, datele oferite societății de consultanță au fost pe alocuri eronate și au scos în evidență doar părțile dorite de angajatul desemnat, fără a ține seama și de situația din teren.

Dotările școlilor gimnaziale nu corespund în totalitate, numărul locuitorilor variază în funcție de sursa citată, la categoria monumente nu apare Monumentul Ostașului Român sau poate trebuie să înțelegem că e din grupa,,etc,,… lipsesc  de asemenea mențiunile referitoare la personalitățile culturale românești, Fișele pentru Proiectele propuse conțin obiective care deja au fost realizate( ex. reabilitare Monumentul Ostașului Român și ansamblul monumental Avram Iancu).

Cei doi reprezentanți ai firmei de consultanță sătmărene și-au notat semnalările și au menționat că vor remedia deficiențele.

FALSURI grosolane în STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ A MUNICIPIULUI Carei 2021-2027

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu