,,Acest loc este un simbol a copilăriei mele dar azi este un loc degradat și chiar periculos,, spune un careian

• publicat la: 23 martie 2022
,,Acest loc este un simbol a copilăriei mele dar azi este un loc degradat și chiar periculos,, spune  un careian

,,Acest loc este un simbol a copilăriei mele, dar azi este un loc degradat și chiar periculos.  Eu cu copilul meu am părăsit acest loc deoarece nu este un loc sigur. Totuși mă întreb acest loc nu trebuie să corespundă anumitor standarde? O aprobare, o revizie, o inspectie… ceva… măcar anual. Aici nu trebuie bani, doar 10 cuie și un ciocan și evident „a vrea”.

Acesta e unul dintre mesajele transmise de careieni redacției Buletin de Carei în ce privește locul de joacă din Parcul Dendrologic. Cuplul Kovacs-Keizer instalat la conducerea orașului din anul 2008, nu acordă importanța cuvenită nevoilor familiilor cu copii. Pentru familiile lor și-au amenajat în privat locuri de joacă dar le-au lăsat de izbeliște pe cele din cartiere sau din Parcul Dendrologic. Periodic se investesc sume  importante de bani pentru locurile de joacă doar că sumele investite nu se reflectă în  felul cum arată. Nu e de mirare că e puțin frecventat și că în lipsă de ceva decent, din ce în ce mai mulți copii merg să se joace  la Monumentul Ostașului Român.

Politica angajărilor pe criterii politice și pe cumetrii la Primăria Carei își arată roadele. În centrul Pacului Dendrologic, la locul numit impropriu ,,loc de joacă,, se află o piesă de muzeu putem spune, un leagăn rotativ ce datează de la începutul anilor 60.

E și acum funcțional, se vede cu ochiul liber că nu a mai fost deloc întreținut sau împrospătat ca și culoare. De protecție nici nu mai aducem vorba. În Republica de la Carei DNA nu vrea să știe ce se petrece, instituțiile statului nu verifică cum se cheltuie banul public și nici dacă locurile de joacă prezintă siguranță.

Imagini

Se pare că acesta e standardul maxim pe care îl poate oferi administrația Kovacs-Keizer susținută de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba. Mai mult nu pot băieții.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu