Amendă de 10 mii de lei la Horea pentru o remorcă de lemne. Nimic pentru tăierile de sute de arbori din Parcul Dendrologic Carei

• publicat la: 21 martie 2022
Amendă de 10 mii de lei la Horea pentru o remorcă de lemne. Nimic pentru tăierile de sute de arbori din Parcul Dendrologic Carei

La sfârșitul acestei săptămâni, o patrulă de jandarmerie, din cadrul Detașamentului 3 Carei – Tășnad, aflată în serviciu  în zona localității Horia, a identificat un tractor cu remorcă  care transporta material lemnos.

La solicitarea adresată conducătorului tractorului de a oferi detalii despre încărcătură acesta a declarat că transportă cereale, dar la verificarea conținutului jandarmii au constatat că remorca este încărcată cu lemne de plop și carpen,  pentru care conducătorul tractorului nu a putut  a pune la dispoziţie documentele care să ateste natura și provenienţa materialului lemnos.

În acest context, patrula a dispus, confiscarea materialului lemnos și depozitarea acestuia în cadrul Ocolului Silvic Salcâmul din Ciumești.

Totodată, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei, în temeiul Legii 171 / 2010.

Pentru cei peste 220 de arbori tăiați în Parcul Dendrologic Carei precum și pentru teii tăiați din fața Liceului Tehnologic Iuliu Maniu nimeni nu a dat socoteală pentru evaporarea masei lemnoase. Registrul spațiilor verzi nu este făcut public la Primăria Carei.

Omul de rând este monitorizat cu atenție de către organele de ordine dar legea  nu se aplică în cazul în care e  vorba despre politicieni, mai ales dacă sunt  primari sau fac parte dintr-un grup de interese.

Lasati un comentariu