Antrenamente bilunare la ISU Satu Mare pentru scenariul ,,atac aerian,,. Adăposturile de protecție civilă așteaptă scenariul ,,funcțional,,

• publicat la: 23 martie 2022
Antrenamente bilunare la ISU Satu Mare pentru scenariul ,,atac aerian,,. Adăposturile de protecție civilă așteaptă scenariul ,,funcțional,,

,,În conformitate cu prevederile legale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SOMEȘ” al județului Satu Mare desfășoară activități de înștiințare, avertizare, prealarmare și alarmare a populației în scopul luării măsurilor necesare privind adăpostirea, protecția bunurilor materiale precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor, atacurilor aeriene și a acțiunilor militare.

În acest sens, la nivelul inspectoratului se organizează și se desfășoară bilunar *antrenamente* de înștiințare a comitetelor locale pentru situații de urgență și a operatorilor economici din zona de competență, care constau în activități de transmitere a unor mesaje prestabilite pe tematici specifice situațiilor de urgență și protecției civile.

În contextul actual, considerăm oportun *antrenamentul* de înștiințare desfășurat în data de 15 martie 2022, a cărui scenariu a vizat „un atac aerian pe raza județului Satu Mare”, prin care s-a urmărit nivelul de pregătire/răspuns/acțiune a comitetelor locale pentru situații de urgență și a operatorilor economici vizați, precum și viabilitatea schemelor de înștiințare,, se specifică în comunicatul de presă al ISU Satu Mare.

Având în vedere simulările privind atacurile aeriene, se presupue că ar fi binevenite  și acțiunile concrete de punere în funcțiune a adăposturilor de protecție civilă ale căror adrese încă nu se știu în totalitate.

Vești proaste! IGSU nu a actualizat lista adăposturilor de protecție civilă din Carei

Primarul Careiului: ,,Nu vă sfătuiesc să vă băgați acolo,, adică în adăposturile de protecție civilă

”Acele adăposturi de la Carei vor fi pregătite să primească civili doar atunci când eu voi fi episcopul reformat de Carei”, a specificat subprefectul Altfatter Tamas în data de 1 martie 2022.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu