Avalanșă de manifestări pentru etnicii maghiari din Carei. Nicio manifestare pentru sufletul românilor

• publicat la: 16 martie 2022
Avalanșă de manifestări pentru etnicii maghiari din Carei. Nicio manifestare pentru sufletul românilor

Avalanșă de manifestări pentru etnicii maghiari din Carei: Corul facultății de teologie reformată, Opera Maghiară din Cluj Napoca, X-Faktor Ungaria…

Miercuri, 23 martie 2022, de la ora 18.00, la Teatrul Municipal Carei va avea loc concertul „MuziCaravan”, cu participarea studenților și profesorilor Facultății de Teologie Reformată / Pedagogie Muzicală de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. În program: muzică de cameră, muzică populară, piese de orgă. Intrarea este liberă.

Evenimentul reprezintă o bună oportunitate pentru elevi, viitori absolvenți de liceu, de a se întâlni cu cu studenți și profesori care au îmbrățișat domeniul muzical. În comunicatul în limba maghiară se face referire  la întâlnirea care va urma programului dar și la faptul că nu doar elevilor  și profesorilor li se adresează manifestarea.

Deși se remite  un comunicat și în limba română, afișul este exclusiv în limba maghiară.

Nicio manifestare pentru sufletul românilor din Carei. Până și istoria locală se vrea modificată pentru a  nu apare niciun nume românesc pe clădirile din centrul orașului.

De unde atâta ură și înverșunare împotriva istoriei românilor careieni?

Așa înțeleg primarul ,,nu provocați maghiarii,, și viceprimarul traseist politic să gestioneze activitatea culturală din Carei. Știm că amândoi au alergie la steagul românesc de au ajuns să dea jos până și plăcile cu simbolurile naționale de pe clădirea Primăriei și să le înlocuiască cu unele negre.

Până și X-Faktor Ungaria face referire la municipiul Carei ca făcând parte din țara lor iar Centrul Cultural Carei nu are nimic împotrivă. Cei care se rușinează că fac parte din municipiul Carei din România ar putea renunța la salariile lor ca angajați din România, dacă vor să fie credibili.

Poemul zilei. LA CAREI, ULTIMA PALMĂ DE PĂMÂNT ROMÂNESC

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu