CUM SOLICITĂ PENSIONARII CARE AU PENSIA PE CONT BANCAR CUPONUL DE PENSIE ON-LINE

• publicat la: 2 martie 2022
CUM SOLICITĂ PENSIONARII CARE AU PENSIA PE CONT BANCAR CUPONUL DE PENSIE ON-LINE

Deoarece procedura este  complexă, o aducem în atenția pensionarilor aceasta constând în  două etape principale și anume: crearea contului online și încarcarea în contul personal a cererii.

În primul rând, persoanele care au cont bancar trebuie să își creeze un cont pe site-ul www.cnpp.ro în fereastra „De ce să îmi fac cont?”. Cererea se printează și se transmite Casei Judetene de Pensii, împreună cu o copie de pe buletin.

       După activarea contului de către instituția noastră,  deținătorii de conturi on-line vor accesa secțiunea „Depunere cereri și documente” pe același site www.cnpp.ro.

       Menționăm faptul că, doar solicitanții din conturile lor personale nou create pot să își adauge cererea de transmitere a cuponului de pensie (,,documentului de informare”) astfel: accesează contul online din fereastra de autentificare de pe pagina principala a www.cnpp.ro, prin introducere e-mailui și parolei și accesează secțiunea “Completare formulare” –> “Depuneri cereri și documente” –> “Pensii” –> “Document de informare”; selecteaza “Transmiterea documentului de informare online”; completează câmpurile obligatorii din fereastra “Depunere documente”; se selectează casa teritorială de pensii SATU MARE; se generează (download) cererea pentru transmiterea documentului de informare online prin utilizarea butonului “Descarcă aici”  din fereastra “Fișiere de încărcat”. Cererea tip astfel descărcată se completează,  se semnează olograf și se încarcă prin utilizarea butonului “Alege fișier”. Se completează codul captcha din chenarul verde, după care se utilizează  butonul “Salveaza si trimite”. Solicitantul va primi de la PORTAL@CNPP.RO un e-mail de informare cu numărul de înregistrare alocat din PORTAL.

În funcție de procedura implementată la nivel național, persoanele care au urmat procedura prezentată anterior  vor primi cupoanele în format electronic. Documentul de informare cu cupoanele de călătorie cu reducere va fi transmis și în format fizic.

Precizăm faptul că,  transmiterea   cuponului  de  pensie on-line  nu este obligatorie și că  pensionarii care primesc pensia prin cont bancar  pot primi  în continuare  prin poștă cuponul de pensie dacă nu optează pentru această procedură.

Lasati un comentariu