Despre cauza exploziei de la Carei vom afla în ianuarie 2023. Expert tehnic ținut la secret

• publicat la: 15 martie 2022
Despre cauza exploziei de la Carei vom afla  în ianuarie 2023. Expert tehnic ținut la secret

Primăria Carei își menține  în continuare standardele de incompetență și sfidare a localnicilor.  După ce a plătit 10 mii de euro unei firme de expertiză judiciară, primarul evazinost ce nu mai locuiește la Carei, ne anunță că abia  în ianuarie 2023 se va finaliza expertiza judiciară. Iar numele expertului tehnic cu care colaborează organizația guvernamentală Primăria Carei este ținut la secret. Totul…pe banii careienilor, inclusiv ai celor ale căror apartamente au fost distruse de explozia din data de 27 februarie 2022. 

,,Pentru a putea finaliza expertizarea structurii de rezistență la apartamentele din scara blocului afectat de explozia din 27 februarie, expertul angajat de Primăria Carei a solicitat sprijin din partea unei firme care să îndepărteze resturile de moloz de la ultimele etaje ale blocului.

Expertul tehnic ne-a solicitat sprijinul. Pentru a putea finaliza expertiza, are nevoie de curățarea zonei de resturile de moloz. Doar în acest fel poate ajunge la structura de rezistență. Azi am găsit o firmă din Carei care s-a angajat să colaboreze cu expertul în acest sens. Sper ca în cel mult două săptămâni expertul să ajungă la o concluzie finală privind apartamentele de la etajul trei și patru, în sensul că pot fi consolidate sau trebuiesc dărâmate”, a declarata primarul Eugen Kovacs.

Dacă expertiza tehnică are șanse să fie finalizată până la sfârșitul lunii, elaborarea expertizei judiciare va dura mult mai mult. ”Expertiza judiciară comandată de Primărie de la INSEMEX Petroşani va fi comunicată organelor de cercetare penală. Termenul de finalizare avansat de specialiștii care au fost la Carei este ianuarie 2023”, a declarat primarul Eugen Kovacs din biroul său.

Urmare a acestor declarații ale  primarului care nici nu mai locuiește la Carei de anul trecut, careienii au reacționat prin mesaje:

,,Stimată doamna.Trebuie intrebat de conducerea Primăriei și de la primarul evazionist,oarecum de ce trebuie 10 luni pt experții din Petroșani că sa află cauza deflagrației de la blocul situat pe Piata Avram Iancu???Pt ce a plătit atunci deștepții Din administrația Kovacs-Keizer-Beko pt firma 10.000 de euro,dacă așa mult trebuie așteptat???Sau tot o sa fie maturat sub covor,sa miroseasca treburile???Oarecum cum ar fi despăgubiți oamenii necăjiți prin firmele de asigurare ,daca NICI CAUZA EXACTA a deflagrației nu se știe???Ce primeau oarecum,daca aveau cineva dintre ei asigurare???Atât bani,că și pene pe broasca.Oras pe nivel austriac,asta important.Cu respect,,.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu