Elevi de la Liceul Teoretic și cel Tehnologic Iuliu Maniu Carei la expoziția Teatre de poveste

• publicat la: 28 martie 2022
Elevi de la Liceul Teoretic și cel Tehnologic Iuliu Maniu Carei la expoziția Teatre de poveste

Luni, 28 martie 2022, a fost deschisă dubla expoziție de imagini: „Teatre de poveste”, respectiv „Mari personalități ale lumii teatrale”, realizată de reprezentanții Centrului de Promovare a Turismului Cultural cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.

Cu această ocazie, Adrian Ștefănuți a dat citire mesajului transmis în acest an cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, de regizorul american Peter Sellars.

La eveniment au fost prezenți elevi de la Liceul Teoretic Carei și Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu”, alături de dascălii lor, doamna Alina Iacobuț, respectiv Elena Coșarcă.

După o scurtă prezentare a semnificației Zilei Teatrului și un dialog cu participanții, aceștia au admirat cele două expoziții, în sala de conferințe a castelului:

Expoziția „Teatre de poveste” cuprinde o selecție de imagini cu 15 teatre deosebite din întreaga lume, în care putem admira arhitectura unor edificii precum celebrul Burgtheater din Viena, Teatrul La Fenice sau Teatrul Manoel.

Expoziția „Mari personalități ale lumii teatrale” ne prezintă portretele a 25 de mari personalități ale lumii teatrale, teoreticieni, regizori, actori și pedagogi, dintre care amintim câteva nume: Peter Brook, Eugenio Barba, Andrei Șerban, Viola Spolin sau Jerzy Grotowski.

Expoziția este deschisă publicului până la data de 04 aprilie 2022. Intrarea este liberă!

Lasati un comentariu