FALSURI grosolane în STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ A MUNICIPIULUI Carei 2021-2027

• publicat la: 21 martie 2022
FALSURI grosolane în STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ A MUNICIPIULUI Carei 2021-2027

Careienii sunt  invitați la Dezbateri Publice…în scris, adică să citească proiectele propuse de Primăria Carei și să transmită propunerile  și sugestiile în scris. Urmând recomandările administrației Kovacs-Keizer, am studiat Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Carei 2021-2027.

Setea nestăvilită de bani și putere a conducerii Primăriei Carei duce la accesarea de proiecte pentru obiective care au mai făcut obiectul unor finanțări.

Ahtiată după cât mai multe proiecte cu finanțare nerambursabilă, conducerea Primăriei Carei  nu mai verifică dacă datele oferite corespund sau nu realității. Adevărul e că nu mulți careieni citesc proiectele supuse dezbaterii publice iar conducerea exclusiv UDMR profită din plin de acest fapt.

Ultimul anunț se referă la Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Carei 2021-2027.

Ambele adrese electronice oferite de Primăria Carei sunt de la furnizorul yahoo de parcă organizația guvernamentală careiană nu ar avea domeniu personalizat, securizat, ca o primărie care se respectă. Ceea ce confirmă încă o dată că la Primăria Carei nu există specialiști în informatică ci doar angajați bine remunerați.

Apare public și consiliera primarului, angajată după plecarea lui Megyeri Tamas, Lang Gyopar. Aceasta a preluat imediat după terminarea facultății nu doar locul vacant de la cabinetul primarului ci și cel de scrib la foaia Anziszk.

În ce privește Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Carei 2021-2027, publicată pe www.municipiulcarei.ro, constatăm că totul e făcut pe repede-înainte, superficial…că doar nu știu cei care verifică ce se petrece la Carei.

Atragem atenția angajaților lunatici din Primăria Carei că nu mai există Colegiul Tehnic Iuliu Maniu ci Liceul Tehnologic Iuliu Maniu.

La Scoala Gimnazială nr.1 și 3 EXISTĂ Săli Festive dar ele nu apar menționate. Se vrea cumva solicitare de fonduri pentru ceva ce există?

În privinţa ofertei educaţionale, se specifică că avem în municipiul Carei două licee cu filieră teoretică, Liceul Romano-Catolic „Josephus Calasantius” şi Liceul teoretic Carei, dar la Liceul romano-catolic există și clase pe filiera tehnologică deci nu este doar teoretic.

Cifrele privind structura etnică și națională atestă cât de nerealist a fost efectuat la Carei Recensământul din 2011.

Adică avem în oraș doar 436 de romi când de fapt numărul se apropie de cel al elevilor cuprinși în sistemul de învățământ.

Adunând cifrele din grafic rezultă o populație de 19.991.

Priviți numărul germanilor. Pentru cei 479 de germani declarați  vrea să ne convingă liderul UDMR din CL Carei că avem consilieri FDG.

Potrivit acelorași surse oficiale la care se face referire, numărul careienilor e diferit ce cel rezultat la adunarea cifrelor din graficul postat.

 

Priviți cum apare numele lui Corneliu Coposu în documentele oficiale redactate de angajații Primăriei Carei!

Nici cartierele Mihai Viteazul I și II nu sunt menționate la cartiere de locuințe colective.

Un alt fals grosolan este lipsa mențiunii celui mai important monument de for public nu doar din Carei ci și din Transilvania și anume Monumentul Ostașului Român sculptat de românul băimărean Gheza Vida.

Monumentul este simbolul luptei de eliberare a orașului Carei de sub ocupația hortystă dar pentru administrația Kovacs-Keizer, existența lui e un coșmar.

Favorizarea angajărilor etnicilor maghiari la Primăria Carei duce la situații ca cele de mai jos din care lipsesc mențiunile personalităților de naționalitate română din oraș. Până și exprimarea este agramată!

Otilia Marchiș a fost secretara literară a lui Anatole France dar pentru că a fost româncă, sora protopopului Romulus Marchiș, delegat la Marea Adunare de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918, cooptat în Sfatul Țării, este mereu omisă ca mențiune. La librăria primăriei nu se găsește  ,,Cartea Suferințelor,, scrisă de Otilia Marchiș dar se găsesc toate volumele semnate de autori maghiari.

Cele mai mari jonglerii se fac cu numărul locuitorilor. Populația Careiului  diferă în funcție de numărul paginii din proiect. Ca exemplu, dacă la pagina 151 este menționată o populație de 21.112 locuitori, la pagina 154 se ia  în discuție o populație de 23.864 pentru anul 2021 când se știe clar că tendința e de depopulare  și nu de creștere a numărului de locuitori. Dar dă bine pentru cei care vor trebui să aprobe proiectul.

Cifrele concrete despre nașterile din Carei precum și despre migrarea tinerilor spre alte țări vorbesc  de la sine.

Și acest proiect este întocmit pe același calapod pe care au fost accesate proiectele menționate la începutul prezentării. Culmea tupeului este că se dorește accesarea de proiecte pentru cartierele de locuințe care au mai beneficiat de finanțări pentru modernizare și ne referim la cartierele Mihai Viteazul I și II. Cele care NU apar  pe HARTA CAREI dar se face referire  la ele doar când e nevoie de a se mai accesa vreun proiect aducător de fonduri generoase. Valoarea proiectelor  propuse de această dată pentru cartierele Mihai Viteazul I și II este de peste 20 de  milioane de euro pe cartier.

Careienii știu care este diferența dintre clădirea Spitalului Municipal Carei de  pe bdul 25 Octombrie și clădirea Secției de psihiatrie. Pentru cele două clădiri se alocă aceeași sumă de 10 milioane de euro pentru Creșterea eficienței energetice. Deci setea de fonduri e mai arzătoare decât în 2008.

Nu am uitat de emisiunea de la ITV în care primarul evazionist Kovacs spunea că alegătorii careieni sunt ,,fraieri și creduli,,.  Își menține aprecierile și în 2022 din moment ce ni se oferă spre consultare un proiect care deja a fost concretizat în 2020 și anume ,,reabilitare monument Avram Iancu,,!

La justificarea proiectului este menționată ,,lipsa parcărilor,, dar culmea, se desființează tocmai parcarea din piața Avram Iancu pentru a se face alta. Alți bani, altă distracție.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu