Prefectul Roca a coordonat împreună cu ISU Satu Mare acțiunile de stingere a incendiului puternic de la Carei

• publicat la: 13 martie 2022
Prefectul Roca a coordonat  împreună cu ISU Satu Mare acțiunile de stingere a incendiului puternic de la Carei

Municipiul Carei a ajuns din nou în atenția presei centrale datorită unui incendiu puternic de această dată.

La o societate de transport și piese de schimb auto a izbucnit în cursul după-amiezii de sâmbătă, 12 martie 2022, un incendiu de la un scurt circuit. Hala în care erau depozitate cauciucuri a fost cuprinsă de flăcări care riscau să se extindă la alte obiective industriale din jur. Pentru o mai mare operativitate și siguranță s-a apelat și la echipajele de pompieri din Valea lui Mihai și Marghita ca să ajute pompierii careieni și sătmăreni.

Alături de echipajele ISU coordonate de lt-col Buzduga Sergiu s-a aflat și prefectul județului, Radu Roca. Acesta a luat  legătura cu conducerea Apaserv SA pentru a se mări presiunea la apă, a solicitat Poliției Municipale să redirecționeze traficul din zonă tot din motive de securitate și a solicitat Poliției Locale să ajute la golirea birourilor societății în eventualitatea că vor ajunge acolo flăcările. Datorită degajărilor mari de fum toxic de la arderea cauciucurilor s-au emis mesaje de atenționare prin RO-ALERT.

Prefectul a fost din nou în mijlocul evenimentului nedorit de la Carei, implicându-se în luări de decizii rapide pentru diminuarea efectelor incendiului. A venit fără alaiul de fotografi cu care defila predecesorul său. A contat mai mult  intervenția  pentru comunitate. Primarul orașului, Kovacs Eugen, nu a fost văzut la evenimentul din zona industrială.

GALERIE FOTO

Buletin de Carei



Lasati un comentariu