Prefectul Roca a invitat presa la discuții. Subprefectul Altfatter Tamas vrea să devină episcop reformat de Carei

• publicat la: 1 martie 2022
Prefectul Roca a invitat presa la discuții. Subprefectul Altfatter Tamas vrea să devină episcop reformat de Carei

Astăzi, 1 martie 2022, Prefectul Radu Roca a invitat toată presa județeană la o primă întâlnire după instalarea sa oficială în această funcție. Fiecare dintre prefecții județului a lansat invitații pentru toată presa județeană după preluarea funcției. În spiritul adevărului, singurul care nu a invitat redacția Buletin de Carei la întâlnirea cu presa de la început de mandat a fost actualul subprefect Altfatter Tamas. Cu atât mai mult salutăm inițiativa prefectului Radu Roca de a relua dialogul cu toată presa.

Discriminare. Prefectul Altfatter Tamás a invitat doar o parte a presei la discuții

Întâlnirea de astăzi s-a desfășurat într-o atmosferă destinsă, a fost o masă rotundă unde s-a discutat la liber despre problemele pe care le întâmpină reprezentanții presei dar în relația cu instituțiile județene dar nu numai. Alături de prefectul Roca au fost subprefecții Romeo Pop și Altfatter Tamas, directorul cancelariei, Radu Iancu, consilierii Florin Mureșan și Bianca Șorian și secretara Roxana Mihaly.

Am apreciat deschiderea prefectului Roca spre dialog, spre colaborare. Domnia sa a prezentat membrii cabinetului său și a promis că va fi mereu un partener de dialog în problemele semnalate. Începând de astăzi,  01.03.2022, activitatea de primire în audiență a cetățenilor se va desfășura în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 09,00-10,00.

Totodată activitatea de consiliere a cetățenilor se va putea desfășura și telefonic de către consilierul de relații cu publicul, la tel:0261-713.120.

Înscrierea în audiență se poate face prin e-mail la adresa contact@prefecturasatumare.ro sau telefonic, cu cel puțin o zi înainte de data solicitată la consilierul de relații cu publicul, d-nul Claudiu Florian GĂZDAC: tel: 0261-713.120, între orele 08.00 – 16,30.

În cadrul întâlnirii de azi cu mass-media județeană s-a confirmat că adăposturile de protecție civilă din județele Satu Mare nu sunt pregătite pentru un caz de situație de urgență majoră, de atacuri aeriene sau bombardamente. Degeaba avem trecute în lista de la IGSU zeci de adăposturi de protecție civilă dacă aceste nu sunt funcționale.

”Putem spune că, în momentul de față, județul Satu Mare nu este pregătit pentru situații de urgență majoră”, a declarat subprefectul Romeo Pop.

Am semnalat prefectului și faptul că la Carei nu corespund toate adresele adăposturilor din lista IGSU cu cele reale iar starea lor nu este una potrivită de a primi și proteja oameni.

A fost momentul în care a intervenit subprefectul Altfatter Tamas, cel care nu dorește să scrie pe pagina sa numele județului nostru în limba română. Se pare că după ce a pierdut funcția de prefect vrea să se îndepărteze de cele lumești și să îmbrace haina preoțească….

”Acele adăposturi de la Carei vor fi pregătite să primească civili doar atunci când eu voi fi episcopul reformat de Carei”, a exclamat subprefectul Altfatter Tamas.

Având în vedere situația din regiune, s-ar putea ca visul său să devină curând realitate și poate că din acea postură va fi mult mai util pentru societate.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu