Primăria Carei nu știe data exploziei! Transmite condoleanțe și reacționează abia după informările Buletin de Carei

• publicat la: 10 martie 2022
Primăria Carei nu știe data exploziei! Transmite condoleanțe și reacționează abia după informările Buletin de Carei

UPDATE: S-a corectat data la care a avut loc explozia devastatoare din Carei. Am avut din nou dreptate. Primăria Carei a reacționat din nou după ce am scris despre faptul că au uitat de data exploziei. Deci se citește constant Buletin de Carei și se ține seama de cele semnalate. Așteptăm scutiri de impozite pentru toate asociațiile, fundațiile  și cultele, nu doar pentru cele ce fac campanie UDMR pentru că în oraș trăiesc și români. Când vom putea citi CV-urile primarului și viceprimarului?

Știrea inițială

La o oră de la apariția materialului informativ privind strângerea de fonduri pentru refugiații ucraineni și lipsa organizării unei strângeri de fonduri pentru careienii afectați de explozia din 27 februarie, Primăria Carei iese cu un anunț-compunere. A fost nevoie de apariția unui material informativ al Buletin de Carei pentru ca cineva din Primăria Carei să reacționeze!

Culmea e că nici măcar nu au ținut minte data la care a avut loc explozia! Sau poate Primăria Carei are cunoștință de o explozie care a avut loc pe 28 februarie și de care nu știe  nimeni altcineva…

Careienii afectați de explozie se descurcă pe cont propriu pentru că Primăria organizează strângere de donații doar pentru refugiații din Ucraina

Până la această dată, 10 martie 2022, Primăria Carei nu a transmis nici condoleanțe și nici detalii despre acțiunile de expertizare. Se confirmă încă o dată ce scriam în 3 martie 2022,  că doar familiile de la etajele 3 și 4 au primit ajutoare de urgență.

Doar familiile de la etajele 3 și 4 primesc ajutoare de urgență din partea Primăriei Carei. Valoarea expertizelor aprobate

Nu se face cunoscut nici numele firmelor cu care colaborează la acțiunile de degajare a molozului la fel cum se ascund și Achizițiile publice din Primăria Carei sau CV urile primarului și viceprimarului. Mereu au câte ceva de ascuns deși sunt plătiți din banii careienilor.

Plătim mai mulți scribi la Primăria Carei dar se pare doar pentru ca aceștia să ridice osanale conducerii Primăriei și să linșeze mediatic careienii cu atitudine.

Vă redăm în continuare comunicatul apărut pe pagina Primăriei Carei după

Primăria Carei face tot ce îi stă în putință și îi permite legislația în vigoare pentru a ajuta familiile din scara blocului situat în Piața Avram Iancu din Carei, în care a avut loc explozia din 28 februarie 2022.
Pe această cale, primarul Careiului, Eugen Kovacs, transmite sincere condoleanțe familiilor celor două victime care au decedat luni și miercuri în urma rănilor grave suferite în urma exploziei. Dumnezeu să le odihnească în pace!
Azi, familiile care locuiau la etajele trei și patru au primit fiecare câte un ajutor de urgență în valoare de 2.000 de lei, anunță primarul Eugen Kovacs. Banii sunt asigurați din fondurile bugetului local. De asemenea, angajații Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Carei lucrează la întocmirea dosarelor care vor fi înaintate Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare pentru ca familiile afectate de explozie să primească și ajutoare de la bugetul de stat.
Întrucât Primăria Carei nu dispune de suficiente locuințe pentru cazarea tuturor celor opt familii a căror apartamente au fost distruse în urma deflagrației, Primăria Carei va finanța cu câte o mie de lei chiriile acestora. ”Le-am cerut acestor familii să își găsească chirii în oraș. Primăria Carei va finanța chiria pentru fiecare cu câte o mie de lei lunar. Putem acorda acest ajutor pentru șase luni și ni se permite să îl extindem până la un an”, a declarat primarul Kovacs.
După realizarea cercetării la fața locului pentru elaborarea expertizei judiciare de către specialiștii INSEMEX Petroșani, s-a început expertiza tehnică a structurii de rezistență. ”Pentru finalizarea expertizei tehnice care va stabili soarta blocului, azi am reușit să găsim o firmă din Carei care va conlucra cu expertul autorizat și va curăța de moloz și alte resturi apartamentele situate la etajul al treilea și al patrulea”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.
În cursul zilei de ieri a început evacuarea bunurilor personale care nu au fost distruse în urma exploziei. Se permite accesul a câte două familii pe zi, după un program prestabilit. Proprietarii de la etajele unu și doi ale căror uși au fost distruse de explozie au fost rugați să își asigure locuințele pentru a preveni dispariția unor bunuri.
Decizia privind soarta celor opt apartamente de la etajele trei și patru, distruse de explozie, depinde de rezultatul expertizei la structura de rezistență. ”Când vom avea rezultatul acestei expertize, împreună cu locatarii vom decide ce vom face în continuare. Unica soluție pentru reconstruirea apartamentelor proprietate privată, pe care o văd în prezent, o constituie colaborarea administrației locale cu societatea civilă, cu agenții economici și cu cetățenii orașului, adică prin mobilizarea comunității locale”, a declarat primarul Kovacs.

Rușine Primăria Carei! Vă aduceți aminte de careieni și de necazul lor doar după ce se ia atitudine de către societatea civilă. Nici măcar DATA exploziei nu o țineți minte! Un primar evazionist, plin de datorii și un viceprimar deja pensionar țin cu dinții de pălăriile care de mari ce le sunt le acoperă ochii.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu