Raed Arafat demascat de Curtea de Apel Alba-Iulia

• publicat la: 31 martie 2022
Raed Arafat demascat de Curtea de Apel Alba-Iulia

Curtea de Apel Alba-Iulia a constatat că Raed Arafat deține doar calitatea de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, nu și cea de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. Mai exact, Raed Arafat nu a depus la dosarul unei cauze aflate pe rolul acestei instanțe niciun act prin care să dovedească această calitate, informează luju.ro.

Incheierea prin care CA Alba Iulia a constatat lipsa calității lui Raed Arafat de reprezentant al DSU: “Prin Decizia Primului Ministru s-a făcut dovada că Arafat deține doar calitatea de secretar de stat în MAI, fara să existe un act administrativ prin care să fie numit sef al DSU. Deținerea calității de secretar de stat e o conditie necesară, dar nu suficientă pentru a face dovada calității de sef al DSU”. Bezna minții: Arafat se apără cu un act nepublicat în Monitorul Oficial.

S-a întâmplat luni, 28 martie 2022, in dosarul nr. 5995/2/2021, in care jurista Nicoleta Monica Petrut a atacat patru hotarari de Guvern ale starii de alerta (click aici pentru a citi). Lumea Justitiei v-a prezentat atât lista HG-urilor atacate, cât si argumentele prin care Mona Petrut a demonstrat instantei că Guvernul nu a urmat toți pasii procedurali pentru numirea lui Raed Arafat în fruntea DSU.

La rândul lui, judecătorul Gherman a admis exceptia lipsei calității de reprezentant pentru DSU a doctorului Arafat si, în consecinta, a anulat întâmpinarea si notele depuse de către Departamentul pentru Situatii de Urgenta în acest proces. In esenta, magistratul a constatat că există doar o decizie din 2014, prin care premierul Victor Ponta l-a numit pe Arafat ca secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dar după aceea nu mai apare niciun act prin care medicul să fi fost instalat la cârma Departamentului pentru Situatii de Urgență.

integral pe  luju.ro

 

Lasati un comentariu