Scade semnificativ numărul ucrainenilor care intră în județ

• publicat la: 16 martie 2022
Scade semnificativ numărul ucrainenilor care intră în județ

În data de 15.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 58.405 de persoane, dintre care 15.212 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 10,5% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.427 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 3,4%), iar pe la cea cu R. Moldova au intrat 6.259 cetăţeni ucraineni (creștere cu 23%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 15.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 440.998 cetăţeni ucraineni.

Prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, valorile de trafic au fost următoarele: prin PTF Halmeu au intrat în România 250 de cetăţeni, din care 195 au fost cetățeni ucraineni (numărul acestora este în continuă scădere în ultimele zile); prin PTF Petea, în același interval orar au ieșit din țara noastră 3.050 de persoane, din care 1.360 au fost cetățeni ucraineni (aici numărul cetățenilor ucraineni care s-au prezentat pentru a ieși din țara noastră a fost în ușoară creștere față de ziua precedentă); prin PTF Urziceni au ieșit din România 1.615 persoane, dintre care 220 au fost cetățeni din Ucraina. La fel, și prin acest punct au ieșit mai mulți cetățeni ucraineni, dar diferența nu a fost una semnificativă.

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă. La ieșirea din țară, prin punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni, controlul de frontieră fiind derulat în comun cu autoritățile de frontieră din țara vecină, menținem în permanență legătura cu colegii din Ungaria pentru buna desfășurare a formalităților de control.

Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Lasati un comentariu