Specialiști din Petroșani vor determina cauza exploziei de la Carei

• publicat la: 2 martie 2022
Specialiști din Petroșani vor determina cauza exploziei de la Carei

În cursul zilei de ieri, 1 martie 2022, primarul Kovacs s-a aflat la Instituția Prefectului  unde a primit ajutor  pentru demararea procedurilor de eliminare a consecințelor exploziei de duminică 27 februarie de la blocul cu 4 etaje din Piața Avram Iancu precum și pentru determinarea cauzelor care au dus  la deflagrația puternică. Astăzi, a fost deja postat un anunț pe pagina Primăriei Carei cu detalii despre proceduri. Pentru că în județul Satu Mare nu avem persoane autorizate în efectuarea de expertize, se va apela la specialiști dinafara județului.

Primăria Carei dorește să finanțeze din bugetul local expertiza tehnică pentru stabilirea cauzelor exploziei care s-a înregistrat duminică dimineața în casa scării dintr-un bloc situat în Piața Avram Iancu din oraș.

”Expertiza este necesară în cadrul anchetei judiciare derulate de Poliție, sub coodonarea procurorilor. Din primele informații, o astfel de expertiză costă în jur de 10.000 de euro și este efectuată de specialiștii INSEMEX Petroșani. Voi propune Comitetului Local pentru Situații de Urgență să adopte o hotărâre în acest sens, pe care o vom înainta spre aprobare Consiliului Local. Consider că este foarte important să se stabilească cu exactitate condițiile în care s-a produs explozia devastatoare”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Tot Primăria Carei va finanța o expertiză a structurii de rezistență a blocului unde a avut loc explozia. ”Acel expert va trebui să decidă ce va trebui făcut în legătură cu apartamentele de pe casa scării unde a avut loc explozia, în funcție de efectele exploziei asupra structurii de rezistență”, a adăugat primarul Kovacs.

Blocul de locuințe este păzit în continuare de Poliția Locală.

Buletin de Carei

P.S.

Rugăm Primăria Carei să renunțe la imaginea deja prăfuită pe care ne-o servește în ultimul timp și să ofere o imagine de la biroul de lucru al primarului, chiar dacă în spate nu există însemne naționale ci doar acele Oklevel.

Lasati un comentariu