Firma care vrea Centrala Termică a fostei Primării Carei și-a majorat capitalul cu 30 milioane euro

• publicat la: 8 aprilie 2022
Firma care vrea Centrala Termică a fostei Primării Carei și-a majorat capitalul cu 30 milioane euro

Firma care vrea să cumpere clădirea fostei centrale termice din buricul orașului Carei pentru suma de 23.353 euro a efectuat o majorare de capital de 30 de milioane de euro, iar în total, capitalul social al Manevi  Pro Transilvania ZRT este de circa 58 de milioane de euro, potrivit datelor Termene.ro consultate de Economica.net.

Manevi ZRT a fost înființată în 1997 în Ungaria și are un capital social de 102 000 000 forinți. La începutul anului 2021, compania avea 16 angajați specializați în tranzacții imobiliare.

Manevi ZRT face parte din portofoliul Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt, controlată în totalitate de Guvernul de la Budapesta, pentru că în anul 2018 a fost transferată sub autoritatea Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei din subordinea Agenției Arhivelor Statului.

Chiar anul trecut, în aprilie 2021, Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag fonda o societate comercială în România, și anume Manevi Pro Transilvania.

Manevi Pro Transilvania, cu sediul în Satu Mare, este deținută în proporție de 100% de către Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag.

Potrivit economica.net, firma este administrată de Makkai Katalin din Târgu Mureș, mai arată datele Termene.ro , iar reprezentantul legal este Olah Zsanett, care este și administratorul hotelului Concordia din centrul orașului Târgu Mureș.

În 15 octombrie 2021, Manevi Zrt majora capitalul social al subsidiarei din România cu 28,6 milioane de lei, reprezentând valoarea imobilelor aduse ca aport la capitalul social. La 1 noiembrie același an, capitalul social al Manevi Pro Transilvania se majora cu 105 milioane de lei, reprezentând creanțele firmei din România către cea din Ungaria.

Majorarea din luna februarie a acestui an reprezintă aport de capital nou, de 148 de milioane de lei. Acum, firma are un capital social total de 281,5 milioane de lei, echivalentul a circa 58 de milioane de euro.

Publicația Atlatszo scrie că prin firma Manevi Pro Transilvania au fost cumpărate un hotel din Oradea, Hotelul Turist de trei stele și vila Raza Soarelui, amândouă din apropierea Lacului Roșu din județul Harghita.

După cumpărarea fostului sediu al Primăriei Carei, firma Manevi Pro Transilvania vrea să cumpere și fosta centrală termică de lângă clădirea achiziționată. UAT Municipiul Carei a întocmit un raport de evaluare pentru imobilul situat în plin centrul orașului prin care valoarea sa ar fi de doar 23.353 euro.

Centrală Termică scoasă la vânzare la Carei la solicitarea firmei Manevi ZRT

Lasati un comentariu