Invitație la Târg de Florii

TÂRGUL CARITABIL DE FLORII, organizat în satul Bădăcin, în data de 17 aprilie 2022, începând cu ora 15:00 va avea loc în incinta Căminului Cultural.
La târg veți găsi:
– plăcinte de Bădăcin, prăjituri şi alte bucate de ale noastre
– gemuri, siropuri, dulcețuri, miere şi alte produse ale fermierilor locali
– țesături şi articole vestimentare
– obiecte confecționate de copiii şi tinerii voluntari din sat, pentru acest eveniment
– atelier de pictură pe față pentru cei mici
– sală de jocuri
– cocktailuri
– cabină foto
– mascotele Minnie şi Mickey Mouse etc.
Toate activitățile şi produsele sunt contra-cost, pentru a strânge fondurile necesare pentru micuțul Nicolas în vârstă de 6 ani, din Doh. Nicolas a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală, în urma căreia şi-a pierdut vederea, iar singura lui şansă este să urmeze un tratament în Germania, în valoare de 120.000 €.
Vă aşteptăm cu mic şi mare la evenimentul organizat de TINERII satului Bădăcin.
Gânduri și motivații ale implicării în activitățile caritabile
Bianca Loredana Chereji (organizator principal al activităților din Bădăcin, absolventă a Facultății de Drept, de profesie: jurist și studentă la Masterat Drept civil și Procedură Civilă Facultatea de Drept, Oradea și la Masterat „European Studies” Facultatea de Istorie, Relații internaționale, științe politice și științele comunicării)
E imposibil să cuprinzi în cuvinte și expresii ce simți când realizezi că ești un pion în mâna lui Dumnezeu și că toate gândurile care ți se țes în minte se coboară în suflet, iar apoi se creionează în realitate, doar datorită puterii Lui. Aceasta a fost situația în cazul meu și al prietenei mele, Maria, când am început prima noastră activitate în satul Bădăcin. Două fete cu o frăgezime a tinereții, fără experiență își țeseau gânduri sfioase care nu priveau cu optimism conturarea. Ei bine, s-a dovedit contrariul. La prima activitate sătească realizată în 3 Aprilie 2021 am trezit o întreagă comunitate, părinți, bunici, vecini, copii de toate vârstele, tineri voluntari care ni s-au alăturat și au rămas în continuare în echipă, Ba chiar și-au adus și prietenii din alte localități. Lucru ce ne-a alimentat Ambiția să Continuăm și asta am făcut. Am organizat o serie de “Activități educative” în August 2021, unde am avut 50 de copii înscriși și 25 de voluntari, apoi am continuat cu ecologizare, seri de film, ateliere de creație și cu acest ultim eveniment. Activități care ne-au învățat că dăruind din ceea ce ai e puțin, dar dăruind din ceea ce ești, atunci dăruiești cu adevărat! Cunoaștem sentimentul fericirii, pentru că am învățat să ajutăm și am înțeles ca binele este prioritatea noastră în viață, iar împărtășirea acestei concluzii cu voluntarii, copiii și comunitatea din satul nostru ne aduce bucurie profundă, căci bucuria este prezența continuă a lui Dumnezeu.
Maria Chiș (organizator principal al activităților din Bădăcin absolventă a Facultății Facultatea de științe socio umane, Specializare pedagogia învățământului primar și preșcolar în prezent studentă anul 1, specializarea Agronomie, Facultatea de Protecția Mediului, Universitatea din Oradea)
O idee rămâne fără contur dacă nu există oameni minunați care să o aducă la viață. Comunitatea din Bădăcin cu siguranță nu duce lipsă de astfel de oameni, acest lucru ni s-a demostrat pe parcursul tuturor activităților pe care, noi tinerii, le-am desfășurat la noi în sat. Totul a început în primăvara anului trecut, când în urma unei plimbări de-a lungul satului am realizat că există o adevărată problemă legată de deșeurile aruncate la voia întâmplări. Acesta a fost momentul în care eu și buna mea prietena, Bianca, am decis să facem ceva în acest sens. Un număr mare de tineri și de adulți au răspuns pozitiv inițiativei noastre, fapt ce ne-a adus imboldul necesar să continuam implementarea de noi idei in comunitatea noastră. Cu fiecare activitate, grupul nostru de tineri s-a mărit din ce în ce mai mult, lucrul care consider eu că ne-a legat ca echipa a fost dorința de a aduce un plus societății in care trăim, de a face o mică schimbare în bine și de ce nu, de a fi un exemplu pentru următoarele generații. Eu și Bianca le suntem profund recunoscătoare tuturor celor care au ales sa creadă in noi și au ales să se alăture inițiativelor noastre, fără acești oameni minunați aceste activități ar fi rămas doar niște simple idei. ,,Mi-am dat seama și că orice vis pe care l-aș putea realiza fără ajutorul celorlalți este un vis prea mic”.
Vereș Pop Ionut, 21 ani, Bădăcin
Consider ca, societatea în care trăim ar fi mai bună cu oameni care se gândesc și la ceilalți oameni, mai ales dacă am avea conducători care fac asta. Pe mine cel puțin, m-a motivat să mă implic in activități de voluntariat dorința de a face ceva puțin pentru societate si umanitate. Ma bucur mult sa văd ca prin puterea exemplului s-a reușit sa se atragă zeci de tineri dar și adulți din sat spre aceasta parte a voluntariatului si sunt convins ca vom fi tot mai mulți, in tot mai multe localități din țară. De asta are nevoie țara noastră, dar si tot globul pământesc, de oameni buni și cu suflet mare! Voluntarii de azi, conducătorii de mâine!
Man Alida-Paula, 18 ani, Clasa: a XI-a, elevă la Liceul Teoretic „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei
Vara trecută am acceptat propunerea Mariei și a Biancăi de a mă alătura echipei lor de voluntari. Îmi plac foarte mult copiii și acest lucru m-a determinat și mai mult să le ajut in desfășurarea activităților. Sarcina mea in principal era cea de a le arata copiilor coregrafii de dans, să îi ajut să se exprime prin mișcare, dar îmi ofeream mereu ajutorul și in alte activități cum ar fi jocurile de echipă sau ateliere de creație. Ideile îmi veneau fie de pe noua platformă care înnebunește tineretul și anume tiktok, fie din propriile instincte. Îmi place foarte mult să fiu implicata si să știu ca sunt de ajutor, tocmai asta am gasit în echipa creată de Bianca și Maria și le sunt recunoscatoare ca mi-au oferit aceasta oportunitate.
Onutan Amalia Sofiana, 16 ani, Clasa: a X-a, elevă la Liceul de Arta “Ioan Sima” Zalau
Dorinta de a fi voluntara în echipa tinerilor din Bădăcin mi-a venit după ce am vazut anunturile postate de către Bianca pe Facebook. Ceea m-a motivat cel mai mult a fost faptul că actiunea desfăsurată este una în scop caritabil. Intr-o lume în care toata lumea se grăbeste, într-o lume în care compasiunea si empatia sunt tot mai rar întâlnite iar oamenii nu se mai gândesc decât la ei, e nevoie de oameni care sa se gândeasca la cei din jur aflati la nevoie. Principala datorie morală a oricărui om este de a fi alături de semenii lui mai ales în momentele dificile. Sunt de părere că exemplul cel mai grăitor pentru a schimba lumea în bine suntem noi tinerii si actiunile pe care le înteprindem. Alăturându-mă acestui grup de voluntari am gasit tineri uniti, motivati, care organizeaza fiecare activitate cu grijă si mult suflet.
Mă consider mult mai bogată sufleteste făcând parte din echipa lor.
” un act de bunătate este un clipocit etern care se întoarce întodeauna la tine”
Voluntariatul este ceva ce vine din suflet , dorința de a ajuta , îndruma pe cineva .
Opris Valentina Nicoleta, 12 ani, clasa a V-a.
Am participat cu drag la fiecare activitate inițiată de Bianca și Maria, iar datorită interesului pe care mi l-am dat, am intrat de puțin timp în echipa lor de voluntari și mi-a surâs ideea. Mi se pare foarte interesant sa fii voluntar, deoarece nu am mai experimentat niciodată asta, faci destul de multe sarcini și ii ajuti pe ceilalti, ceea ce mie îmi place și mai mul. Este frumos să îi ajut pe copiii cei mai mici când nu stiu.
Erdei Andrei si sunt in clasa a 7 a c la Scoala Gimnaziala Silvania din Simleu Silvaniei, iar eu am ales sa fiu voluntar fiindca imi place sa fac bine si sa imi petrec timpul alaturi de prietenii mei. Am aflat despre acest grup de voluntari din Bădăcin de la colegii mei.
Cobzaș Larisa Gabriela , clasa a X-a , Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu“ Șimelu Silvaniei
Din experiența mea de voluntar am învățat să am foarte multă răbdare , creativitate , seriozitate pentru că lucrând cu așa copiii minunați , toate acestea vin înzecit . M-am implicat cu drag și am să o fac in continuare pentru că este frumos ceea ce facem pentru satul nostru și faptul că nu le dăm timp celor tineri din sat să se plictisească.
Pop Ioana, clasa a XI-a, Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu“ Șimleu Silvaniei
În vara anului trecut am fost și eu voluntară la tabăra de la noi din sat . Participarea la un proiect de voluntariat este o realizare însemnată pentru orice tânăr. Aceasta reprezintă o ocazie de a dezvolta competențele sociale și personale și de a dobândi experiență profesională valoroasă, de a lucra în echipe multiculturale, de a rezolva probleme creative.
Opris Rebeca, 14 ani, clasa a VIII-a, Scoala Gimnaziala “Silvania” Șimleu Silvaniei
Imi place sa ma implic ca voluntar in Badacin, deoarece activitatile pe care le facem sunt relaxante si distractive atat pentru noi, cat si pentru copii.
Tincau Ilaria, 16 ani, Colegiul Național ”Simion Barnutiu” Șimleu Silvaniei, profil mate-info. Sunt voluntar in Badacin. Pentru mine toata aceasta experienta de voluntar este una interesanta si pentru acest sat este un bonus deoarece ne implicam si incercam sa facem cat mai multe activități. Treaba de voluntar nu e una ușoară, deoarece trebuie sa vii tot timpu cu idei noi, sa te implici in totalitate in toate activitățile, mai ales in cele cu copii. Motivul pentru care am acceptat sa fac parte din acest grup frumos de voluntari este ca vreau sa ajut sa facem lucruri frumoase pentru acest sat si pentru copii, care imi fac ziua mai buna atunci cand avem activități cu ei. Pur si simplu pot spune că să fii voluntar e “hobby-ul” perfect pentru orice tanar.
Tincau Iulia, 16 ani, Colegiu National ”Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei. Fac parte din echipa de voluntari, pe parcursul acestor activități am cunoscut oameni minunați si am avut parte de experiențe frumoase alaturi de copii. Am ales sa fac parte din această echipa deoarece organizăm diferite activități pentru a aduce un plus acestui sat. De asemenea sa fii voluntar nu e o treabă foarte ușoară. Implicarea si creativitatea de altfel trebuie sa fie la cote maxime, iar fiecare dintre noi trebuie sa vină cu diferite idei. Doresc in continuare sa fiu voluntar deoarece tot ce facem mă dezvolta, imi dezvoltă capacitatea de socializare si imi pune un zambet pe buze de fiecare data cand facem o activitate. Sa fii voluntar e o treabă serioasă in care trebuie asumate responsabilități.
Pop Natalia Gabriela, 15 ani, clasa a VIII-a, Scoala Gimnaziala ”Horea” Șimleu Silvaniei
Eu nu sunt din satul Badacin, dar observând la prietenii mei cum prin activitățile lor interactive care ajuta oamenii cât si mediul m-a determinat să îmi doresc să devin voluntar în acest sătuc de suflet. Mereu mi-am dorit sa fac voluntariat, deoarece nu este vorba doar despre ajutarea oamenilor, ci si despre accentuarea legăturilor cu ei.
Din totdeauna mi-au plăcut copii, dorindu-mi să urmez un profil pedagogic, iar cu aceasta ocazie pot să îmi dau seama dacă aceasta este adevărata mea chemare.
Ceea ce mă motivează să-mi iau din propriul timp, este dăruirea lui unor persoane care au nevoie de el și sentimentul de bucurie știind că implicarea mea ajută la bucuria altuia.
Pop Cătălin Dorin, 21 de ani, student la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației din Oradea.
Am decis să fac parte din această echipă de voluntariat la inițiativa fetelor(Bianca și Maria), pentru început a fost acțiunea cu ecologizarea prin satul nostru, pe urmă colectarea capacelor de plastic (cu scopul în a ajuta copiii mai puțin norocoși) și pe urmă activitatea ce am avut-o anul trecut în vară (Activitățile educative cu copiii de la Bădăcin).
Mă bucur enorm că pot face parte dintr-o astfel de echipă cu niște tinerii minunați, plini de viață și cu o viziune foarte bună spre viitor.
Sper în continuare să avem cât mai multe activități asemănătoare și să le putem finaliza cu succes.
Vă mulțumesc și las acest ,,motto”. ,,Fă mereu bine indiferent de situație și sigur nu va uita nimeni ce ai făcut”.
Nume: Mirisan Alisia
Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației
Specializarea: Psihopedagogie Speciala
Ocupatia: Educatoare
Activitățile de voluntariat înglobeaza valori esențiale în formarea noastră ca oameni și totodată ca modele pentru micile suflete care calcă pragul locurilor în care se desfășoară toate activitățile.
Cum este Bădăcinul?
Badacinul este un sat care te încarcă cu emoții pozitive, deoarece acolo găsești oameni speciali, oameni cu un suflet mare precum Bianca și Maria. Prin intermediul ei, activitățile din sat au prin contur astfel încât copiii așteaptă cu nerăbdare toate activitățile pe care le vor realiza împreună cu prietenii și totodată cu voluntarii.