Lucrări scandaloase cu milioane de euro pe strada Uzinei din Carei

• publicat la: 5 aprilie 2022
Lucrări scandaloase cu milioane de euro pe strada Uzinei din Carei

Nu doar în administrațiile românești se găsesc situații ca cele de la Carei, oraș aflat sub administrație neromânească. Aici Dorel se numește Gyuri.

La sesizările unor careieni ce locuiesc pe strada Uzinei, am imortalizat câteva aspecte. Imaginile vorbesc de la sine. Stâlpi aflați pe platoul de parcare din fața casei, stâlp aflat în orificiul de scurgere a apei pluviale, lucrări făcute să fie făcute pentru a se putea încasa factura cu valori uriașe.

Mulți locuitori se plâng că le sunt inundate curțile la fiecare ploaie pentru că acel canal limitrof trotuarului nu face față cantităților de apă.

Pentru cei care nu sunt din Carei, menționăm că această stradă este poarta de intrare în oraș dinspre vama Urziceni. Toți cei care intra sau ies din țară pe la vama Urziceni trec pe strada Uzinei. Gospodarii careieni sunt făcuți de râs de negospodarii plătiți ca primar  și viceprimar care din 2008 încoace nu au fost capabili să asigure măcar decența drumurilor de intrare în oraș.

GALERIE FOTO

Careienii văd ce lucrări fac firmele de casă ale Primăriei Carei dar nu sunt băgați în seamă atunci când semnalează inconvenientele. Profitând de faptul că managerul de proiect are probleme de sănătate, executanții lucrărilor prevăzute în proiect zburdă în voie. NIMENI din partea Primăriei Carei nu e de găsit în zonă. Se plătește generos și un diriginte de șantier dar ….Angajații de la serviciul Tehnic cer locuitorilor să meargă la Primărie să facă sesizări în scris dar de la birouri nu se deplasează nimeni pe teren, să vadă la fața locului ce se petrece.

Unii locuitori de pe strada Uzinei au aplicat ,,mica înțelegere,, pentru asigurarea de spații de parcare generoase în timp ce pentru alții nu se acceptă nici măcar minimul necesar. Se pare că nu au ajuns la  un consens cu muncitorii dornici de un supliment.

Așa se face că spațiile de staționare din fața porților caselor diferă în funcție de cheful executanților de lucrări.

Pe alocuri apar și stâlpi în spațiile de garare sau în fața gurii de scurgere a unui canal. Ca în imagini.

Pista de biciclete a fost …realizată e mult spus….moșmondită de firma din Căpleni ce avea ca experiență o reabilitare de grădiniță dar era din grupul de favoriți ai administrației careiene. S-a și surpat pe alocuri iar acum alți executanți de lucrări trebuie să refacă o lucrare recent încheiată și plătită.

SURPARE la pista de biciclete din Carei

Azi, 4 aprilie 2022, se lucrează și la pista de biciclete.

Buletin de Carei

P.S.

Pentru astfel de semnalări nu reacționează fundația Szekler Monitor din Harghita deși e vorba de asigurarea unui minim de confort pentru contribuabil ci doar atunci când solicităm și anunțuri în limba română la intrarea din cimitir spre mormintele eroilor români ce au eliberat Careiul în 25 octombrie 1944. Fabricarea de dosare și cenzura la adresa Buletin de Carei nu sunt soluții viabile pentru cei care se tem de adevăr și ne vor doar executanți fără nicio atitudine. Continuăm.