Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Sărbătorii Pesah

• publicat la: 16 aprilie 2022
Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Sărbătorii Pesah

„Sărbătoarea Pesah, una dintre cele mai mari sărbători ale calendarului iudaic, denumită și Sărbătoarea Libertății, marchează eliberarea poporului lui Israel și sfârșitul robiei evreilor în Egipt în urmă cu peste 3.000 de ani.

Dincolo de semnificația istorică și religioasă a acestei sărbători, simbolistica ei scoate în evidență una dintre valorile care stau la baza societăților democratice de astăzi și pe care nimeni, sub niciun motiv, nu ar trebui să o pună în pericol: libertatea și dreptul oricărui om de a-și alege calea așa cum și-o dorește.

Cu ocazia Sărbătorii Pesah, le urez comunităților evreiești din România, conducerii Federației Comunităților Evreiești din România și evreilor din întreaga lume să se bucure de sănătate, pace și bunăstare.

Fie ca bucuria de Pesah să ne însoțească pe toți de-a lungul întregului an!

Hag Pesah Sameah!”

Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României

 Se pare că nu doar primarul evazionist din Carei disciminează românii ci și premierul care nu este la fel de atent cu suferințele îndurate de poporul român de-a lungul istoriei.

Regretăm suferințele îndurate de poporul evreu dar nu uităm nici de ale poporului nostru. Îi onorăm și îi vom onora și cinsti mereu pe cei care au învins suferința și moartea dar și pe salvatorii și protectorii lor.

Când au fost exprimate regrete pentru suferințele îndurate de românii expulzați în 1940 din casele lor? 

Așteptăm din partea primului ministru al României să scoată în evidență și în cazul românilor faptul că  ,,libertatea și dreptul oricărui om de a-și alege calea așa cum și-o dorește,, trebuie respectate și condamnate atunci când nu se respectă!

Libertatea românilor, dreptul lor de a-și alege calea au fost încălcate în toamna anului 1940 iar guvernul actual a continuat desconsiderarea urmașilor românilor expulzați din casele lor în 1940 prin introducerea art.XL din OUG 130.

În timp ce urmașii deportaților politic din perioada 1945-1989 își primesc constant indemnizațiile, mult sporite valoric față de cele acordate urmașilor românilor, Legea 154/2021 nu este nici acum pusă în practică și prin art.XL din OUG 130 se spune că plata indemnizațiilor urmașilor românilor persecutați etnic ar pune în pericol bugetul de stat.

Plata indemnizațiilor altor  urmași este aprobată de guvernul condus de premierul Ciucă, nu și a urmașilor românilor expulzați în 1940 de regimul hortyst!

NU MAI VREM DISCRIMINARE!

VREM DREPTURI EGALE PENTRU TOȚI CETĂȚENII ROMÂNI INDIFERENT DE NAȚIONALITATE!

Daniela Ciută

Lasati un comentariu