Plăci noi pentru crucile de la căpătâiul eroilor români înhumați la Carei

• publicat la: 15 aprilie 2022
Plăci noi pentru crucile de la căpătâiul eroilor români înhumați la Carei

Asociația românilor refugiați și expulzați în urma Dictatului de la Viena din 1940, filiala Carei își exprimă recunoștința pentru jertfa de sânge a ostașilor români care au eliberat în 1944 acest colț de țară românească și astfel, cei expulzați de regimul hortyst, au avut posibilitatea de a reveni la vatra lor strămoșească. Înainte de Învierea Domnului, în Săptămâna Patimilor, plăcile degradate de pe crucile eroilor români din cimitirul central din Carei vor fi înlocuite cu unele noi, achiziționate din sumele strânse ca și cotizații ale membrilor asociației.

La data de 25 octombrie 2020, Asociațiunea ASTRA Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei a reușit să ducă la bun sfârșit acțiunea Cruci pentru ostașii români.

Acțiunea Cruci pentru ostașii români căzuți în luptele pentru eliberarea Careiului a fost dusă la bun sfârșit

A venit acum rândul Asociației românilor refugiați și expulzați pentru a cinsti așa cum se cuvine memoria celor care au făcut sacrificiul suprem pentru neam și țară.

Plăcile  noi au sosit deja la Carei și urmează să fie montate pe crucile de la mormintele comune ale eroilor români. Facem apel la toți locuitorii dar nu numai, să manifeste respect și comportament civilizat pentru a nu se ajunge din nou la vandalizare.

VANDALISM! Cruci ale eroilor de la Carei au fost rupte

Mormintele eroilor trebuie curățate pe alocuri de buruieni așa că ne vom mobiliza cu mic cu mare pentru a le primeni. Așteptăm o mână de ajutor și de la unul dintre cei doi specialiști în smuls buruieni de pe domeniul public din Carei.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu