Steaguri noi la bustul lui Avram Iancu și la Monumentul românilor expulzați în 1940 din Carei

• publicat la: 21 aprilie 2022
Steaguri noi la bustul lui Avram Iancu și la Monumentul românilor expulzați în 1940 din Carei

Ilie Ciută, cel care și-a luat pe suflet protejarea și întreținerea monumentelor românești din Carei, a schimbat astăzi steagurile deteriorate de pe catargele de lângă bustul lui Avram Iancu și de lângă Monumentul românilor refugiați și expulzați în 1940, din curtea bisericii Sf.Apostol Andrei.

Sfânta sărbătoare a Învierii Domnului va găsi în bună stare nu doar cele două monumente menționate mai sus ci și mormintele eroilor români căzuți în luptele pentru eliberarea orașului în 25 octombrie 1944.

Datorită deteriorării mecanismului de ridicare pe catarg a unuia dintre cele două amplasate de o parte  și de alta a ansambului monumental Avram Iancu, doar unul dintre steaguri a putut fi ridicat, urmând ca în cel mai scurt timp să se intervină cu ajutorul unei scări telescopice sau a unui utilaj specific.

Activitate de curățare a mormintelor eroilor români de la Carei

Ilie Ciută deține de peste 30 de ani o unitate de producție de articole abrazive și se implică constant în acțiuni civice și identitare fapt pentru care a fost mereu atacat mediatic de cei care ridică osanale administrației locale.
.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu