Tot mai puțini elevi înscriși pentru simulare BAC în județul Satu Mare în limba minorităților

• publicat la: 1 aprilie 2022
Tot mai puțini elevi înscriși pentru simulare BAC în județul Satu Mare în limba minorităților

Joi, 31 martie 2022, s-a desfășurat simularea examenului național de bacalaureat pentru clasele a XII-a și a XIII-a la proba proba scrisă la limba și literatura maternă, E.b).

La nivelul județului Satu Mare, la această probă sunt înscriși 456 de elevi din care s-au prezentat 435 de elevi.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare nu mai comunică, ca în anii trecuți, care sunt limbile materne și elevii ce au participat la fiecare dintre limbile materne pentru care s-a optat.

Doar 480 de elevi înscriși pentru simulare BAC în județul Satu Mare în limba minorităților

Din cei 2220 elevi înscriși la simulare BAC 2022 un număr de 456 sunt înscriși în clase cu predare în limba maternă alta decât  limba română. Și totuși clasele cu predare în limba română sunt cele care sunt reduse, liceele cu predare în limba română sunt cele care se comasează.

Nu au fost semnalate situații în care să fie depistați candidați cu temperatura peste limita maximă admisă. Nu a fost eliminat niciun candidat.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă la limba și literatura maternă, E.b) sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul http://subiecte.edu.ro/2022/simulare/simulare_bac_XII.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu