Bătut crunt de Poliție și pus în cătușe la cabinetul veterinar pentru că a vrut să salveze o pisică la Carei!

• publicat la: 19 mai 2022
Bătut crunt de Poliție și pus în cătușe la cabinetul veterinar pentru că a vrut să salveze  o pisică la Carei!

Careianul Remus Gall, un activist pentru protecția animalelor relatează despre  un episod petrecut  ieri în Carei care nu face deloc cinste municipiului nostru! A fost bătut crunt de polițiști careieni, a necesitat intervenția medicilor de la urgență, doar pentru că a vrut să salveze  o pisică dintr-un cartier din Carei.

Puteți citi cele relatate de Remus Gall pe pagina sa de Facebook:

,,Bătut de politie si arestat în cabinetul veterinar.

De ce ?

Pentru că am luat din mijlocul străzii o pisică.

Dintr-un cartier unde era si încă e plin de pisici, nesterilizate, pe care locatarii le înmultesc ca să prindă șobolanii din mizeriile blocurilor.

După ce am prins pisica, locatarii au chemat Politia. 3 politisti au venit, le-am explicat că sunt de la asociatia de protectie a animalelor, mă știau.

Politistii au zis că îmi sparg masina,  să pun înapoi în stradă pisica. Desigur locatarii au recunoscut că pisica trăieste pe stradă, că e nesterilizata si că ar avea pui. De aceea am fost de acord cu politia să mergem la veterinar să verifice dacă are lactatie pisica.

In holul cabinetului veterinar, unul din politisti a vrut să îmi ia din mână cusca cu pisica, când am vrut să îl filmez cu telefonul, mi l-au lovit din mână, a zis colegilor politisti :“trage picioarele de sub el”, am căzut cu fața în jos, m-au încătușat si m-au dus la sectie ca pe un ultim infractor.

Eu aveam în masină încă o pisică foarte bolnavă cu care veneam tot de la veterinar. Le-am zis că e caniculă si că va muri în masină, nu le-a păsat. M-au dus la sectie si pisica a rămas închisă în masină în plin soare.

Aproape o oră am fost ținut în cătuse la politie si amendat 3000 de lei!

La spital, la urgență, mi-au pus mâna în ghips, s-a umflat de la vase de sânge sparte iar la medicul legist au văzut clar si loviturile la cap datorita faptului ca au tras picioarele de sub mine.

Amenzi primesc nu cei care abandonează, nu cei care înmultesc în stradă animale ci amezile de mii de lei se dau asociatiilor si salvatorilor care din banii proprii salvează animalele abandonate, lovite de masini, bolnave si muribunde din stradă.

Impreună cu alte asociatii din România intentionăm un process colectiv îPolitiei Române pentru neaplicarea legilor,, relatează Remus Gall din Carei, de la Furever Home – Romanian Cat Rescue.

Buletin de Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

 

Lasati un comentariu