Poliția informează

• publicat la: 26 mai 2022
Poliția informează

Mandat european de arestare, pus în executare de polițiștii sătmăreni

 La data de 26 mai a.c., lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu lucrătorii din cadrul Poliției Oraș Livada au pus în executare un mandat european de arestare emis de către autoritățile din Italia, privind pe un bărbat, de 37 de ani, din Hunedoara.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, fiind reținut 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

 

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare 

La data de 25 mai a.c., lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de către Judecătoria Satu Mare, privind pe un bărbat, de 39 de ani, Satu Mare.

Bărbatul a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Persoana în cauză a fost depusă în Penitenciarul Satu Mare.

Accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane

 

La data de 25 mai a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în municipiul Satu Mare.

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat faptul că un conducător auto, de 51 de ani, din Satu Mare, în timp ce parca un autoturism, efectuând manevra de mers cu spatele, ar fi acroșat o femeie, de 58 de ani, din Satu Mare, care se afla pe partea carosabilă, în calitate de pieton.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală  gravă a femeii.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Ambilor participanți la trafic le-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

Verificările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Siguranța cetățenilor,  prioritatea polițiștilor sătmăreni 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri,  25 mai a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 140 de sancțiuni contravenționale. 

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 140 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de  aproximativ 40 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 11 conducători auto.

Lasati un comentariu