Primăria Carei vrea bani pentru un proiect de creștere a transparenței nu și comentarii pe pagina sa și nici program de audiențe din 2008

• publicat la: 11 mai 2022
Primăria Carei vrea bani pentru un proiect de creștere a transparenței nu și comentarii pe pagina sa și nici program de audiențe din 2008

Dispreț și sfidare la adresa careienilor din partea Primăriei Carei.

În sala de festivități a Primăriei Carei a avut loc azi, 11 mai 2022, conferința de deschidere a proiectului ”Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul UAT Municipiul Carei”. Nici urmă de primar sau viceprimar.

Să ceri bani pentru un proiect ,,la modă,, dar tu să interzici comentariile pe pagina ta oficială când din anul 2008 nu mai există program de audiențe la Primărie asta înseamnă să fii ipocrit.

Un proiect accesat doar pentru ca un grup să beneficieze de avantaje financiare…se va plăti un manager de proiect, se vor acorda sporuri celor aleși iar careianul de rând este lipsit de informații publice. Nu există nici un banal CV al primarului si viceprimarului care ocupă scaunele de demnitari din 2008! Nu au mai depus un raport de activitate din 2019. Nu există postate Achizițiile Publice, etc.

UAT Municipiul Carei vrea bani pentru un proiect dedicat creșterii transparenței  dar organizația guvernamentală este pe zi ce trece mai ascunsă în ce privește informările publice!

Careienii plătesc angajați la departamentul de informare și comunicare dar aceștia  servesc alte interese și nu informează careienii despre activitatea primarului sau a viceprimarului, despre rezultatul expertizei blocului distrus de explozie, etc.

Au participat la conferința de deschidere a proiectului amintit angajați ai Primăriei și membri ai Consiliului Local Carei.

Până și deschiderea proiectului a avut loc cu ușile închise, de frica de a nu participa societatea civilă și de a veni cu vreo întrebare despre deturnarea de fonduri de la piața agroalimentară sau cea de la lucrările de pe calea 25 Octombrie de la intersecția cu str.Mioriței până la limita de extravilan, de exemplu,  dacă tot se ridică problema eticii, a corupției.

A fost prezentat proiectul în sine, rezultatele studiului privind percepția în rândul cetățenilor și al personalului din cadrul administrației publice privind aspecte legate de corupție, respectiv rolul consilierului de etică în reducerea riscurilor de corupție. Tupeu, nu glumă!

Până și comentariile au fost interzise la această postare de pe pagina oficială a Primăriei Carei. Deci dreptul de exprimare a opiniilor a fost interzis de la bun început.

UAT Municipiul Carei, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul ”Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul U.A.T. Municipiul Carei”, Cod SIPOCA 1213/MySMIS2014+152093, finanțat din Fondul Social European (FSE) , prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Valoarea totală a proiectului este de 414.834,00 lei, iar valoarea cofinanțării Uniunii Europene de 352.608,90 lei.

Rușine administrației Kovacs-Keizer pentru atitudinea antisocială și pentru interzicerea comentariilor de pe pagina oficială în condițiile  în care din anul 2008 nu există program de audiențe la Primăria Carei!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu