Primăria din județul Satu Mare care nu arborează pe clădire nici drapelul nici stema României

• publicat la: 12 mai 2022
Primăria din județul Satu Mare care nu arborează pe clădire nici drapelul nici stema României

Primăria Petrești din județul Satu Mare nu are arborat steagul național pe clădire. Nu are nici măcar prevăzut pe clădire suportul pentru steag. Nu există nici stema României la intrarea principală!

Primar este Marchis Otto de la FDG iar viceprimar este Karadi Csaba de la UDMR.

Nu am găsit pagina oficială în limba română, doar un site unde  nu sunt actualizate nici măcar Declarațiile de Avere.

Legea arborării drapelului național spune în felul următor:

Art.1

Arborarea drapelului României, în forma, cu dimensiunile, modelul şi intensitatea culorilor stabilite potrivit legii, este obligatorie pentru TOATE autorităţile şi instituţiile publice cu sediul în România.

Art. 2.

(1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia arborării drapelului României în mod permanent, atât pe edificiile în care îşi au sediul, cât şi în interiorul lor, cu precădere în birourile persoanelor din conducerea acestora, în sălile de protocol şi festivităţi.

(2) Conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice răspund, în condiţiile legii, de arborarea şi menţinerea în stare corespunzătoare a drapelului României pe edificiul şi în sediul acestora.

(3) La sediile primăriilor, ale consiliilor judeţene şi ale prefecturilor, la intrarea principală, deasupra acesteia, vor fi arborate două drapele care vor încadra stema României.

Primarii de la FDG și UDMR din Petrești nu sunt  obligați să respecte legile României din moment ce beneficiază de avantajele financiare conferite de statutul de demnitari?

Buletin de Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasati un comentariu