Rezultatul expertizei la blocul afectat de explozia din 27 februarie este făcut public de proprietarii apartamentelor nu și de Primăria Carei

• publicat la: 11 mai 2022
Rezultatul expertizei la blocul afectat de explozia din 27 februarie este făcut public de proprietarii apartamentelor nu și de Primăria Carei

Primăria Carei nu se dezminte și tratează cu dispreț careienii afectați de cumplita explozie din data de 27 februarie 2022 de la ora 7,30 dimineața. Pe pagina oficială nu apare nicio informație legată de rezultatul expertizei și nici pe site-ul oficial. Obrăznicia și tupeul sunt cu atât mai mari cu cât azi, 11 mai 2022, a avut loc  conferința de deschidere a proiectului ”Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul UAT Municipiul Carei”.

Rezultatul expertizei din 27 februarie 2022 a fost comunicat pe 32 de pagini celor afectați după numeroase insistențe la conducerea Primăriei Carei pentru a se mobiliza și a se implica. În urma exploziei din 27 februarie 2022, mai multe familii au rămas  pe drumuri, fără munca lor de o viață!

Ieri, 10 mai 2022, a apărut pe pagina  unuia dintre locuitorii apartamentelor de la etajul 4 al blocului distrus de explozie, Oneț Doru, o solicitare de ajutor financiar precum și o informație privitoare la rezultatul expertizei efectuate de expertul din Zalău.

Expertul spune că blocul nu trebuie demolat, că stâlpii din structura de rezistență se vor întâri prin structuri metalice, se va turna  un alt planșeu. Din banii proprietarilor de apartamente care nu sunt de fapt vinovați pentru explozie. Explozia a fost una deosebit de puternică, resturi de cărămizi și sticle sparte ajungând  la sute de metri distanță. Toate ușile au fost curbate spre interior dovadă că deflagrația s-a produs de fapt în casa scărilor. S-au crăpat până și conductele de apă montate în exterior cu puțin timp înainte.

Din păcate, pe scara de bloc afectată nu s-a  constituit o asociație cu personalitate juridică care să poată beneficia de ajutoare umanitare și să le gestioneze astfel că o asociație din care face parte  și directorul de la asistență socială din Primăria Carei adună toate donațiile.

Pentru operațiunea de curățare a locului exploziei, Primăria Carei a alocat suma de 160.900 lei firmei Zacladova SRL. Promisiunea primarului pentru o mie de lei lunar pentru chirie pe timp de un an s-a modificat în 800 de lei pe timp de 6 luni. Dintre cei afectați nu făcea parte  nimeni din grupul de interese.

Primăria Carei nu face public numele societății căreia i-a acordat peste 160 mii lei pentru lucrări la locul exploziei

Promisiuni neonorate față de careienii afectați de explozia din 27 februarie

Buletin de Carei

comentarii

de Theisera la 11 mai 2022 - 19:50

Și peste un an așa vor arata,putem mândri noi,că suntem un oraș pe nivel austriac,cine o să reconstrui și din ce???Așteptăm că firmele bogate sa doneze???Așa va fi că și în cazul unui bolnav grav,care are nevoie urgent de bani pt operatie,până când strânge banii necesare,decedează,din păcate,că multimiliardarii nu da,așteaptă să contribuie oamenii săraci.

Lasati un comentariu