Accesați aplicaţia Trafic On-line când călătoriți în afara granițelor

• publicat la: 20 iunie 2022
Accesați aplicaţia Trafic On-line când călătoriți în afara granițelor

Având în vedere că a început perioada vacanţei elevilor, dar şi cea a concediilor, şi mulți cetățeni români călătoresc în afara granițelor ţării, traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ungaria s-a intensificat.

 Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul aglomerat în punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare. Și de această dată, Punctul de Trecere a Frontierei Petea a fost cel mai aglomerat, aici, în intervalul 17 – 19 iunie a.c., s-au prezentat la controlul de frontieră pe sensul de ieșire din țară 11.665 persoane, care au călătorit cu 3.930 mijloace de transport. Pe sensul de intrare în România s-au prezentat 10.720 cetățeni, călătorind cu 4.215 mijloace de transport.

Totodată, a fost un trafic intens și în PTF Urziceni, mai ales pe sensul de ieșire din România. S-au prezentat la controlul de frontieră, pentru a ieși din țară 6.140 persoane, cu 2.150 mijloace de transport. Și pe sensul de intrare în țară s-au prezentat, pentru a efectua formalitățile de frontieră, numeroși cetățeni – 3.015, cu 945 mijloace de transport.

 În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației continuă să aplice măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora este în permanenţă sicronizat cu nevoile traficului transfrontalier.

Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se creează fluxuri suplimentare de control (așa cum s-a întâmplat în PTF Urziceni la sfârșitul săptămânii trecute, când pentru ieșirea din țară a fost folosită o arteră de control și de pe intrarea în România).

Menţionăm că la frontiera internă, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statelor vecine și au fost aplicate măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

Recomandări:

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line,  ce poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezintă  media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Lasati un comentariu