Casa de Pensii solicită sprijin medicilor la corectitudine

• publicat la: 27 iunie 2022
Casa de Pensii solicită sprijin medicilor la corectitudine

Facem un apel la un plus de responsabilitate din partea medicilor de specialitate din județul Satu Mare la emiterea actelor  medicale,  persoanelor care urmează a se adresa Comisiei de Expertiză Medicală, aflată în subordinea Casei Județene de Pensii.

Aceasta deoarece, foarte mulți tineri fără vechime se prezintă cu acte medicale și solicită apoi pensie de invaliditate.

Ori, Comisia de Expertiză Medicală este obligată să țină cont de actele prezentate, emise de medicii specialiști și se pronunță în urma analizei acestor acte.  Astfel, se poate ajunge în situația jenantă ca, persoane care aproape că nu au vechime în muncă, să ajungă în situația  să beneficieze de pensie, în timp ce, alte persoane  care au vechime, dar care au avut salarii mici, să aibă aproximativ  același cuantum al pensiei.

Ca urmare, ,,nu ar fi de dorit să ajungem să solicităm o contraexpertiză, la comisia medicală națională din cadrul  Institutul Naţional de Expertiză Medicală și să punem oamenii pe drumuri, a declarat Directorul Executiv al instituției, domnul Cristian Soponoș.

,,Pe această cale, tragem un semnal de alarmă, să nu se cadă în capcana persoanelor tinere care solicită acte medicale și adeverințe, deoarece numărul acestor cazuri a crescut alarmant. “

Director Executiv,

Cristian Soponoș

 

Lasati un comentariu