Cătălin Preda, Campion Mondial la Cliff Diving World Series din Paris

• publicat la: 23 iunie 2022
Cătălin Preda, Campion Mondial la Cliff Diving World Series din Paris

În urmă cu câteva zile, săritorul în apă Cătălin Preda, a devenit campion mondial la Cliff Diving World Series din Paris, cu cel mai bun punctaj înregistrat vreodată de un un sportiv în toată istoria campionatelor mondiale!

Iată ce spune Cătălin Preda, via Sorin Chiriac, despre performanța istorică pe care a obținut-o:

„Tot ce mi-am dorit a fost să creez în baza potentialului meu maxim și am reușit. Toate cele 4 sărituri din programul meu executate aproape de perfectiune. E un vis, iar acum e si cât se poate real, în acelasi timp. Clișeu, știu,. dar asa e!

Privilegiat, norocos, însă maxim de recunoscător să fi avut sansa de a participa într-un eveniment atât de special, într-un loc atât de special. Aproape că puteam să atingem turnul!!! (n.r. – Turnul Eiffel), atât de aproape si atât de frumos.

Urmează încă două zile de ‘decompresiune’, odihnă si refacere, ma indrept chiar acum înapoi spre sală, spre antrenament. Incă e de muncă. Până la urmă, abia ce-am început, nu?”.

O săptămână luminată pentru sportul românesc! Doi tineri, David Popovici și Cătălin Preda au cucerit titlurile de campion mondial, fiecare în specialitatea lui.

Performanța e cu atât mai mult de apreciat cu cât au investit pasiune și voință, nebeneficiind de vreun ajutor de stat.

Lasati un comentariu