Emanuel Petran câștigă la Curtea de Apel Oradea împotriva CJ Cluj

• publicat la: 22 iunie 2022
Emanuel Petran câștigă la Curtea de Apel Oradea împotriva CJ Cluj

Curtea de Apel Oradea obligă Consiliul Județean Cluj să îl reevalueze pe managerul Emanuel Petran pe anul 2020 și la final de mandat. Felicitări Emanuel Petran pentru curaj, perseverență și demnitate!

Scriam ieri despre calvarul românilor șefi de instituții culturale care refuză să execute ordinele superiorilor în ce privește  derularea de proiecte ilegale.

Calvarul românilor care conduc instituții de cultură. Cazul managerul Teatrului de Păpuși Puck din Cluj Napoca

Miercuri, 22 iunie 2022, a avut loc procesul managerului Teatrului de Păpuși Puck din Cluj Napoca, Emanuel Petran, cu Consiliul Județean Cluj, împotriva deciziei de înlăturare  abuzivă din funcția de manager al teatrului. Procesul a avut loc la curtea de Apel Oradea după ce a fost solicitată strămutarea.

,,Dincolo de o victorie personală, mai important este faptul că a fost demitizată această legătură bolnavă politică-justiție. Poate este doar un caz izolat, dar ESTE. Cu toate că nici eu nu mai credeam, acum către sfârșit, după cele întâmplate, iată că se poate.

Asta înseamnă că gestul meu de a face Greva Foamei, a fost unul pe deplin justificat, hotărârea Curții de Apel Oradea consfințind în fond acest lucru. Asta înseamnă că cele afirmate de către mine la adresa lui Vakar Istvan, Csoma Botond și Alin Tișe sunt perfect adevărate, lucruri pe care numai instanța de la Cluj nu a putut să le vadă. Este o palmă foarte grea pe obrazul Curții de Apel Cluj să trebuiască să fugă lumea de ea pentru a avea speranța unui proces echitabil.

Iată că forța de monolit a oamenilor politici de la putere nu poate murdări chiar tot. Asta înseamnă că există speranță. Nu fac pe deșteptul, știu că puteam să pierd cu adevărul în mână, dar încăpățânarea și credința mea în dreptate, sprijinul vostru moral și ajutorul celor care m-au sprijinit, au obligat pe decidenți să hotărască adevărul.

Deci se poate, nu sunt infailibili. Deci, să fim încăpățânați, să nu renunțăm la adevărul și dreptatea noastră, chiar atunci când nu mai avem nicio fărâmă de speranță. Și dacă aș fi pierdut cu dreptatea în mână, măcar aș fi fost împăcat că am luptat până la capăt și că am epuizat toate posibilitățile, data viitoare aș fi fost mai puternic, fiindcă aș fi căpătat experiență mai mare. Și voi fi, fiindcă lucrurile nu se vor termina aici. Lucrurile trebuie să continue, să putem afirma la un moment dat că profesionalismul și bunele intenții câștigă în fața puterii brute și discreționare pe care unii politicieni o folosesc doar în interes personal și de grup, nu în interesul comunității care îi plătește,, scrie pe pagina sa managerul Emanuel Petran.

De ce majoritatea românilor cred că schimbarea nu poate depinde de noi?

 

Lasati un comentariu