Hramul bisericii Sf.Anton din Carei

• publicat la: 13 iunie 2022
Hramul bisericii Sf.Anton din Carei

Luni, 13 iunie 2022, biserica românească greco-catolică Sf Anton din Carei şi-a sărbătorit hramul. A fost o zi însorită care a permis oficierea serviciului religios în curtea din spatele bisericii.

In jurul statuetei Sf Anton erau o mulţime de crini, florile cu care este înfăţişat în icoane şi care se sfinţesc cu această ocazie.

La altarul de vară au liturghisit un sobor de preoți.  Răspunsurile au fost date de corul parohiei Sf. Anton.

Sfântul Anton de Padova a trăit într-o perioadă când oamenii uitaseră dragostea faţă de sfintele Scripturi şi dragostea faţă de Euharistie, fapt pentru care mulţi dintre ei au căzut în diferite erezii. De aceea, după ce el însuşi şi-a umplut sufletul de cunoaşterea şi iubirea Scripturilor şi a Euharistiei, a pornit prin lume pentru a le face cunoscute tuturor celor înşelaţi, viaţa din belşug care izvorăşte din ele (cf. In 10,10).

Ritul binecuvântării crinilor şi al copiilor este unul foarte vechi în Biserică. Crinii, florile predilecte ale sfântului Anton, sunt semnul vieţii curate, oferite în totalitate lui Dumnezeu. Crinii devin astfel simbolul virtuţilor sfântului Anton şi invitaţie pentru creştini la o viaţă curată. Sfântul Anton a avut, de asemenea, o grijă deosebită pentru cei mici şi o iubire specială faţă de pruncul Isus. De altfel, statuile sfântului Anton de Padova sunt cunoscute prin faptul că sfântul poartă un crin în mâna dreaptă, iar cu cealaltă mână îl ţine pe Isus aşezat pe Sfânta Scriptură.

După binecuvântarea copiilor, au fost sfințiți crinii din jurul statuetei Sf.Anton.

Cei prezenți au fost invitați apoi la o agapă frățească.

GALERIE FOTO

Deși pentru acest lăcaș de cult nu a fost alocat niciun leu la ședința CL din 7 iunie 2022, primarul evazionist al Careiului a participat fără nicio reținere, probabil considerând că prezența sa va suplini nevoile financiare ale micii comunități.

Parohia românească Sf. Anton de Padova nu apare pe HARTA CAREI, de la Primăria Carei, la adresa sa reală ci este marcată pe  locul Bisericii Sf. Apostol Andrei.

Hartă Falsă promovată de Primăria Carei

Buletin de Carei

Lasati un comentariu